Fiat Stilo kombi 1.8 16v, nie odpala, gwarancja z komisu?

25 Kwi 2014, 19:57

Witam, kupiłem ostatnio samochód taki jak w tytule, z roczna sekwencją, dosyć tanio i z małym przebiegiem bo niby 2005r a przebieg 125tys km. Samochód kupiony w komisie, gdzie prowadzona była książka gwarancyjna i pisze, że był wymieniony rozrząd w 2013r przy przebiegu 115tyś km. Samochód kupiony we wtorek, przy jeździe było ok, jedynie gaz przerywał? I został wyregulowany dzień później. W następny dzień zauważyłem, że na wysokich obrotach obroty są niestabilne, zaraz samochód zgasł i nie odpalił. Samochód w serwisie, gdzie wstępnie powiedziano, że jest problem z rozrządem, lecz dokładnie sprawdzą w poniedziałek.

Dzwoniłem do komisu i właściciel, powiedział, że pokryje połowę kosztów naprawy. Czy da się coś z tym jeszcze zrobić, żeby pokrył całość, jakaś gwarancja? Przy podpisywaniu umowy, zapewniał, że sprzedaje sprawny samochód, bez żadnych wad.
I dlaczego mógł zostać uszkodzony rozrząd po ~10 tyś km?
Cfaniak
Nowicjusz

Auto: Laguna I

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    (Nie) zdążyć przed szlabanem - przejazd kolejowy
    Pokonywanie przejazdu kolejowego nie należy do najtrudniejszych manewrów, o ile robi się to z głową. W razie nieuwagi grozi nam bowiem między innymi znalezienie się w aucie pomiędzy opuszczonymi rogatkami. W momencie, ...