Fiat stilo

01 Paź 2009, 08:38

witam podoba mi sie ten samochodzik jest niedrogi i fajnie wyglada
chce kupic ten samochodzik z 2003 r 1.9JTD, i jak myslicie oplaca sie inwestowac w niego czy nie bardzo?
i jeszcze jedno on posiada wspomaganie kierownicy???? bo wszedzie czytam ze ma wspomaganie city????
paradox2604
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

01 Paź 2009, 10:40

Stilo to wbrew pozorom bardzo dobry samochód. Nie osiągnął swojego sukcesu bo po prostu był za drogi na starcie. Ty celujesz w najlepszy silnik jaki można dostać w tym modelu. Ja sam zastanawiam nad kupnem Stilo lub Leona. A te wspomaganie city to nic innego jak normalne wspomaganie lecz z taką opcja ze wciskasz przycisk city i na parkingu możesz kręcić kierownicą jednym palcem ;)
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

01 Paź 2009, 11:30

Dobry silnik, dobry samochód. Cena niska jak na kompakta i trudno na rynku o bardziej korzystną cenę.
Przed zakupem dobrze sprawdź. Nie żałuj na mechnika, sprawdź grubość lakieru, szyby, silnik. Zweryfikuj książkę serwisową, przebieg, dopytaj co było wymieniane.

Jak trafisz na przyzwoity egzemplarz to będziesz zadowolony. W przeciwnym wypadku naprawy JTD będą drogie, a Fiat jako całość może niedomagać. Części do Stilo nie są jakoś fantastycznie tanie, mimo, że to Fiat. Bo nie jest to auto bardzo popularne.

Zatem dobrze obejrzeć i nie kupować okazji.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Paź 2009, 11:45

dzieki panowie :) czyli normalne wspomaganie podczas jazdy w tym samochodzie jest tylko ze kjest tez dodatkowa opcja city tak????
chyba juz wiem jaki samochod kupie :)
paradox2604
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

01 Paź 2009, 18:36

paradox2604 napisał(a):dzieki panowie :) czyli normalne wspomaganie podczas jazdy w tym samochodzie jest tylko ze kjest tez dodatkowa opcja city tak????

Tak, funkcja ta polega na jeszcze zwiększeniu wspomagania, że na parkingu się bardzo łatwo kręci kierownicą, przy większych prędkościach wskazane jest jej wyłączenie.

Samochód niezły, ale tylko diesle, szczególnie 1,6B potrafi padać strasznie szybko. Stety-niestety często posiada wiele drobnych mankamentów, np. Nie zwierające kable do poduszek powietrznych. Pali się kontrolka poduszki - przykładowa naprawa - wymacać pod fotelem pasażera odpowiednie łączenie i ścisnąć :)

Taki trochę niedorobiony czasami, ale jak już mówiłem w dieslu można brać.
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Badanie sprawności amortyzatorów
    Oj podnieśli mi ciśnienie . Nie wiem czy niektóre stacje SKP mają nieskalibrowane maszyny do badania sprawności amortyzatorów czy jest jakiś knif ? Bo tak . Miesiąc przed przeglądem okresowym pojechałem na stację ...