Fiat Tempra Centralny zamek problem

02 Wrz 2009, 19:38

Witam mam taki problem z centralnym zamkiem co otworze dzrzwi kluczykiem to mi sie zamyka lub na odwrot gdy zamkne to mi sie otworzy co moze byc przyczyna co sprawdzic
Pozdrawiam Przemek
nitrolon
Nowicjusz

Miejscowość: Kostrzyn
  • 03 Wrz 2009, 11:29

Krańcówki są pomylone przy siłowniku. Trzeba pewnie zdjąć tapicerkę z drzwi i zamienić przewody. Jak ściągniesz to daj znać jakie tam masz kolory przewodów do siłownika.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

03 Wrz 2009, 19:47

ale dzrzwi od pasazera mi sie zablokowały i jak otwieram to zamykaja sie i otwieraja i tak ciagle
    Pozdrawiam Przemek
    nitrolon
    Nowicjusz

Miejscowość: Kostrzyn

04 Wrz 2009, 09:59

nie za bardzo rozumiem...
    Z tego co napisałeś w moim rozumieniu masz otworzyć drzwi kierowcy i sciągnąc z nich tapicerkę, zobaczyc jak idą kable tzn, ten sam kolor do tego samego koloru, na pewno w drzwiach gdzieś są konektory. Jesli przykładowo zielony łączy się z niebieskim to musi zielony łączyć się z zielony.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

05 Wrz 2009, 14:12

Najpierw napisz,czy sam zakładałeś ten centralny i po założeniu coś takiego ci się dzieje,czy już miałeś centralny,który działał i się zepsuł.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

06 Wrz 2009, 08:05

karlone napisał(a):nie za bardzo rozumiem...
    Z tego co napisałeś w moim rozumieniu masz otworzyć drzwi kierowcy i sciągnąc z nich tapicerkę, zobaczyc jak idą kable tzn, ten sam kolor do tego samego koloru, na pewno w drzwiach gdzieś są konektory. Jesli przykładowo zielony łączy się z niebieskim to musi zielony łączyć się z zielony.

ale jak wczesniej bylo wszystko ok to co same sie kable poprzekladaly????? no chyba ze kolego juz tak kupiles
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...