Fiat Tempra - centralny zamek

22 Maj 2012, 10:22

Witam
2 tyg temu kupiłem sobie temprę, poprzedni właściciel dał mi pilocik od centralnego ale mówił że elektryka padła i faktycznie centralny nie działał. W niedzielę o dziwo zaczął działać, nie wiem co się stało ale centralny działał we wszystkich drzwiach czy to z kluczyka czy z pilocika . Wczoraj po południu usłyszałem dziwne dźwięki dobiegające z drzwi, takie buczenie - coś jakby wibracje telefonu trwające 1-2 sek i powtarzające się co kilka minut (stacyjka była wyłączona). Po tym centralny przestał działać, jak bawię się pilocikiem to jedynie kierunki mrygają ale zamek nie reaguje. Wiecie co może być przyczyną i jak to naprawić ?
Tabula
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

05 Lip 2021, 06:12

Prawdopodobnie padł silniczek.
Recydywa74
Nowicjusz

05 Lip 2021, 10:23

Należałoby posprawdzać czy na moduł centralnego przychodzi napięcie wraz z masą oraz czy siłowniki są sprawne. No i czy z modułu wychodzi masa, bo jak dobrze kojarzę, to centralny jest sterowany z modułu masą
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS z nowym przestronnym wnętrzem
    Kluczowymi założeniami programu rozwojowego nowej generacji modelu IS były wiodąca w segmencie przyjemność prowadzenia, wyrafinowany komfort oraz intuicyjność obsługi urządzeń pokładowych. Znalazło to swoje odzwierciedlenie ...