Fiat Tempra nie odpala na zimnym silniku.

12 Mar 2009, 09:07

Witam mam taki problem. Mam Fiata tempra który wogólę nie chce odpalić na zimnym silniku(na benzynie) bo gazu nie ma w butli.Paliwo dochodzi do gaźnika, iskra jest i został wymieniony czujnik cieczy chłodzącej w kolektorze ssącym.Jest to jednopunktowy wtrysk na silniku 1.6. Proszę o jakąś pomoc bo nie mam już zielonego pojęcia co mogło sie zrypać.pozdrawiam
biger20
Nowicjusz

• 13 Mar 2009, 08:45

może komputer lub którys z czujników jest uszkodzony i podaje zbyt ubogą mieszankę.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

13 Mar 2009, 14:14

A na ciepłym silniku daje się uruchomić normalnie,czy są problemy typu długie kręcenie rozrusznikiem,nierówne wolne obroty itd?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

13 Mar 2009, 16:39

Na ciepłym silniku pali jak marzenie. ale na zimnym nic.Kreci ale nie ma sily sie odpalic.Wlewam mu w gaznik troche wachy tak ze 3 razy i dopiero odpali ale strasznie nie rowno chodzi.dopiero jak sie nagrzeje jest normalnie.
    biger20
    Nowicjusz

13 Mar 2009, 17:46

sprawdz cisnienie w cylindrach na zimnym silniku
    shrek19791016
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
      Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...