Fiat uno 1,0 98 rok spalanie

02 Sie 2008, 12:10

Witam i pozdrawiam, chciałem sie zapytać czy to mozliwe zeby mój Uniak tak dużo pali czy one tak mają, w mieście to do 10l na 100km a na trasie 7l na 100km moja jazda jest raczej spokojna nie piłuje samochodu i wogulę,jak mogę sprawdzić ile mi pali tak naprawdę i jaka morze być tego przyczyna ja wiem ze przyczyn może być dużo ale te podstawowe kture mogę zrobić .DZIĘKUJE :-( :(
Artek 3377
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ostrołęka, Centrum
  • 02 Sie 2008, 13:31

Witam. Też mam Uno 1.1 i mi też tak pali do 7 litrów w trasie.A mieście to napewno więcej weźmie.
    wicianorbi
    Początkujący

09 Sie 2008, 20:39

ja mam 1.1 '94 i teraz w trasie spalił mi 5litrow gazu:) sam byłem w szoku:) a tak w miesie to mi pali 6-7litrow...
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

10 Sie 2008, 21:38

jezeli to gaznik to można go podregulować,wymienić filtr powietrza,sprawdzić cisnienie w oponach
    chicken19
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MITSUBISHI Concept GR-HEV pickup z napędem hybrydowym
      Od początku prac badawczo-rozwojowych nad elektrycznymi rozwiązaniami transportowymi w 1966 roku działania firmy Mitsubishi Motors Corporation wynikały z przekonania, że pojazdy z napędem elektrycznym powinny z czasem stanowić ...
      Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
      To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...