Fiat Uno 1.0 Fire - zwiększenie mocy

16 Cze 2009, 14:41

Witam, dostałem od taty Uniaka 2002 rocznik, silnik 1.0 48 KM bodajże. I pytanko następujące, czy można zwiększyć jakoś moc tego silnika? (nie znam się na tym, jakimiś chipami czy coś) i jeśli można to jak to wyglądałoby cenowo ;)
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

16 Cze 2009, 15:16

warzywo napisał(a):czy można zwiększyć jakoś moc tego silnika

W bardzo prosty sposób - sprzedać go i kupić mocniejszy...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

16 Cze 2009, 15:23

Sprzedać Uno czy swapa zrobić :>
warzywo
Aktywny

16 Cze 2009, 18:07

Bardziej by ci się chyba opłacało sprzedać samochód i kupić lepszy niż robić swapa w unie.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

16 Cze 2009, 22:18

Dobra to nie bede sprzedawal :P pomecze sie i za kilka lat cos kupie :P dziex za odp ;)
warzywo
Aktywny

04 Lis 2009, 19:21

Podobno można włożyć wałek rozrządu od Punto 75 i włożyć stożkowy filtr powietrza i jest odczuwalny efekt. Oczywiście można pójść dalej ale to już kosztuje sporo i nie wiem czy się opłaca aczkolwiek widziałem Seicento z Twin Turbo xD
Matoush
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 sposobów w jakie motorsport wpływa na motoryzację
    "Sporty motorowe to coś więcej niż rozrywka, to klucz do rozwoju japońskiego przemysłu samochodowego. Tak, jak sportowcy, którzy dają z siebie wszystko podczas Igrzysk, producenci samochodów wykorzystują sporty ...
    Droga hamowania vs droga zatrzymania
    Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...