Fiat Uno 1.4 + LPG - problem z pompkami

20 Lip 2012, 08:44

Witam,

Posiadam Fiata Uno 1.4 z 1995 roku od czterech lat. Jednak w tym roku moje ferrari zaczęło palić pompki paliwa. W tym roku już 4.
Dwa razy spalił mi chińszczyznę.
Raz oryginalną fiatowską używkę.
A wczoraj nową pompkę od Bosh'a za 240zł.

Paliwa w baku jest zawsze minimum połowę.

Z racji tego, że to już czwarta pompka to rozum podpowiada mi, że coś w moim samochodzie może być mało sprawne co pomaga tym pompką się psuć.

Jakieś pomysły?
aras126p
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2008
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

20 Lip 2012, 12:33

aras126p napisał(a):Jakieś pomysły?

Człowiek powinien uczyć się na swoich błędach i powinien zbierać doświadczenia . Ja też w jakimś tam aucie wymieniłem w bardzo krótkim czasie trzy pompy. Ostatnią rozpołowiłem i dowiedziałem się że zbiornik był zanieczyszczony bardzo drobnym syfem który wykańczał pompy. Pamiętam również sytuację gdzie pompa żyła cztery dni . Tutaj przyczyną była w międzyczasie awaria regulatora napięcia ładowania . W instalacji było ok 20 V . :shock:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak polskie miasta wspierają elektromobilność?
    Cisza i dobra jakość powietrza – tego brakuje mieszkańcom wielu polskich miast. W odpowiedzi na ten problem coraz więcej samorządów promuje elektromobilność, ponieważ pojazdy elektryczne zapewniają transport ...