Fiat Uno 900 problem z obrotami na LPG

28 Lip 2012, 21:43

Mam taki problem z moim uno (2002rok, 899 poj.), iż jak jest mało gazu (ok 2L) to na biegu jałowym zaczyna mi rzucać silnikiem jak by chodził na dwa cylindry, potem im mniej gazu tym jeszcze bardziej rzuca, aż w końcu zaczyna gasnąć, ale za to na biegu chodzi normalnie, gaz do oporu i nie czuć żadnych spadków mocy. Na benzynie chodzi bez problemu. Zauważyłem, że przewody iskrzą, więc wymieniłem ale nowe też iskrzą, miałem coś podobnego w matizie, z tym, że on przerywał nawet podczas jazdy, przewody też iskrzyły i wystarczyło wymienić palec+kopułkę. Miał ktoś styczność z podobnymi objawami?
d0m3l
Początkujący

Miejscowość: Radom

28 Lip 2012, 21:59

d0m3l napisał(a):Mam taki problem z moim uno (2002rok, 899 poj.), iż jak jest mało gazu (ok 2L) to na biegu jałowym zaczyna mi rzucać silnikiem jak by chodził na dwa cylindry, potem im mniej gazu tym jeszcze bardziej rzuca, aż w końcu zaczyna gasnąć

To znaczy że trzeba zatankować........
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lip 2012, 22:52

No nie wiem, miałem kilka samochodów na gaz, i nigdy czegoś takiego nie było. Zawsze wszystko chodziło aż po prostu się skończy gaz i samochód nie chciał jechać.
d0m3l
Początkujący

Miejscowość: Radom