Fiat Uno - kontrolka wtrysku

01 Mar 2009, 00:26

Witam. Mam dziwny problem z moim Uno 1.0 rok 1999. gdyż po zapaleniu się kontrolki wtrysku samochód potrafi zgasnąć na zimnym silniku lub potrafi się zadusić na kilka sekund podczas jazdy jak samochód jest rozgrzany. Posiadam instalacje gazową i dzieje się to na paliwie jak i na gazie. Oddałem go do warsztatu w mojej miejscowości i był podłączony pod komputer i nie wykazywał żadnego błędu, została wymieniona sonda lambda, czujnik położenia wału, wtryskiwacze, czujnik temperatury, katalizator, kopułka zapłonowa, bo świece i przewody były wymieniane z jakieś 6 miesięcy temu tak wiec powinny być dobre. Było tez sprawdzane napięcie czy nie ma przebicia. a problem dalej się powtarza i nie wiem co już mam z nim robić :( Bardzo proszę o pomoc.
Szwajcer85
Nowicjusz

• 01 Mar 2009, 01:42

przepływomierz albo moduł zapłonu.
    shrek19791016
    Początkujący

01 Mar 2009, 12:58

Dzieki za podpowiedz. Sprawdze czy pomoże i dam znać.
    Szwajcer85
    Nowicjusz

02 Mar 2009, 01:29

A jeśli ktoś jeszcze wie co mogę oprócz tego jeszcze zrobić żeby się pozbyć problemu proszę pisać. Bardzo ważne to dla mnie jest.
    Szwajcer85
    Nowicjusz

02 Mar 2009, 16:58

Żeby pozbyć się problemu bez żadnych kombinacji.to najlepiej byłoby pojechać na komputer i sprawdzić jaki błąd zapisał się w pamięci.Jak będzie wiadomo jaki błąd to będzie wiadomo co jest uszkodzone.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

02 Mar 2009, 17:18

Tylko że on był podpinany pod komputer i jak w warsztacie mi powiedzieli że żadnego błędu nie wykazywał.
    Szwajcer85
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Powrót w korku
      Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...