Fiat Uno, problem ze skrzynia biegow!!!

27 Lip 2008, 11:58

Witam. Mam problem ze skrzynia, a mianowicie strasznie ciezko mi wchodza biegi, a olej w skrzyni jest. da sie to jakos zrobic?? czy bedzie trzeba wymienic skrzynie?? Pomozcie jak cos wiecie.
krokodul
Nowicjusz

Miejscowość: Twardogóra
  • 28 Lip 2008, 18:09

Hej ale jak ciężko ci wchodzą te biegi, tzn jakie są objawy?? Bo trudno tak coś powiedzieć z tych informacji, które podałeś.
    angelika
    Nowicjusz

28 Lip 2008, 20:16

Ciezko chodzi cala galka biegow, potrzeba duzej sily zeby wlaczyc jakikolwiek bieg, a jak wlaczam 2 i 4 to zgrzytaja i wyskakuja. Moze to wina drazkow...
    krokodul
    Nowicjusz

Miejscowość: Twardogóra

28 Lip 2008, 20:43

HMM...wymieniać skrzynię to raczej nie, u mnie drążek chodzi lekko a jak wkładam bieg, to haczy, ale to na pewno luzy na ciegnach i tych wszystkich łącznikach...u ciebie to może być poduszka skrzyni biegów, a może silnika, albo coś się zapiekło...jeśli nie bardzo orientujesz się w mechanizmie to najlepiej żeby zajrzał tam ktoś kto "grzebał" już w tym a jak nie to pozostaje mechanik...
    angelika
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault ALASKAN pick-up
      Po wprowadzeniu do sprzedaży w 2015 roku Renault Duster Oroch, pick-upa o ładowności pół tony, Renault przedstawia model ALASKAN, jednotonowego pick-upa o nadzwyczajnym designie. Solidny i wygodny, jest on doskonale ...