Fiat Uno-silnik się dławi

08 Lis 2010, 18:26

Silnik, gdy jest zimny odpala bez problemu i chodzi normalnie, ale po pewnym czasie zaczyna się dławic, szczególnie na niskich obrotach, czasem też gaśnie i nie zawsze udaje się go podobnie odpalić. Nie mam już pomysłu co mu dolega. Wymieniłem już świece, przewody zapłonowe, filtr oleju i powietrza. Znajomy uważa, że może zatankowałem ropę zamiast benzyny, ale po tankowaniu przejechałem bezproblemowo jakieś 40km i nie jestem pewny czy tu jest problem. Bardzo proszę o pomoc.
bugi
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

09 Lis 2010, 07:10

Jeśli silnik przestaje funkcjonować wtedy gdy gorący, to musisz sprawdzić czujniki temperatury silnika lub powietrza.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Lis 2010, 08:06

Problem możę leżeć w cewkach wysokiego napięcia (w module cewki) które po rozgrzaniu traca sygnał i iskra jest słaba, cewka do sprawdzenia, jak i również czujnik położenia wału.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

09 Lis 2010, 10:10

Ale mogą to być te czujniki i cewka jeśli samochód na wysokich obrotach działa normalnie? Problem pojawia się, kiedy odejmuje gazu, gdy znowu dodaje wydaje mi się że działa normalnie.
bugi
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX500h - czy taki samochód ma jakieś wady?
    Najmocniejsza hybryda w modelu RX to właśnie wersja 500h dysponująca silnikiem benzynowym i tu uwaga TURBO benzynowym! Przyzwyczailiśmy się że w samochodach tej marki występują silniki bez doładowania, a tu taka niespodzianka ...
    Osoby z niepełnosprawnością na drodze
    Osoby z niepełnosprawnością posiadają w ruchu drogowym szczególne prawa, z czego wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy. Chodzi nie tylko o specjalne miejsca parkingowe, lecz także o możliwość przekraczania ...