Fiat Zmiana na inny?

14 Lut 2007, 14:06

Obecnie posiadam fiata punto po sprzedaniu chcę kupić Chevroleta aveo lub lacetti.W grę wchodzi też KIA RIO. Czy zna ktoś opinie na temet tych samochodów.Słyszałem, że części do KIA są dość drogie i trzeba na nie czekać, ile w tym prawdy.Zastanawiam się również jako opcja Hyunday Getz i grande punto chociaż ten drugi obarczony jest awariami.Mimo, że psiadam "punciaka" to na niego nie narzekam
arni321
Nowicjusz

14 Lut 2007, 22:52

Części do Rio wcale nie są takie drogie... Poza tym po 5 latach całkiem dobrze się sprawuje, poza amortyzatorami (ktore poszły na wymiane juz po roku, na szczescie w ramach gwarancji) raczej nie trzeba bylo nic wkladac poza drobnymi poprawkami na przeglądach. Silnik SOHC 1.3 też całkiem daję radę, plynnie sie jezdzi.
bendi
Początkujący

15 Lut 2007, 08:00

Arni, jeśli nie narzekasz na swojego obecnego Punciaka to nie zmieniaj auta, mówie Ci. Ja miałem okazję pojeździć też takim Punciakiem i mam o nim naprawde bardzo pozytywną opinię. Nie wiem do końca jak to jest faktycznie z jego awaryjnością, ale jeśli tobie sprawuje się dobrze to jeździj nim dalej, no chyba, że Ci się znudził.
Pozdro.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M6 Gran Coupe: siła i estetyka w najczystszej formie
    Na salonie NAIAS 2013 w Detroit BMW M przedstawi premierowy trzeci wariant nadwoziowy BMW M6, wysokiej klasy samochodu sportowego. Nowy BMW M6 Gran Coupe łączy charakterystyczne dla aut spod znaku M osiągi z wyjątkowymi walorami ...
    Toyota RAV4 czy Honda C-RV?
    W popularnym segmencie SUV-ów Honda C-RV i Toyota RAV4 są od lat liderami sprzedaży na amerykańskim rynku. Renomowana organizacja konsumencka Consumer Reports przeprowadziła badanie porównawcze obu modeli i ...