Fiesta 1.1 gaśnie na zimnym silniku

10 Lip 2011, 20:43

Witam, mam Forda Fieste 1.1 KAT w benzynie (składak z 1997 roku) buda z 1990r.Samochód gdy nie jest rozgrzany gaśnie. musi pochodzić na jałowych obrotach pare minut.Z boku mam chyba "ssanie reczne" ale to tylko zwiększa obroty silnika lecz gdy rusze dalej to samo- gaśnie.
Prosze o pomoc, co to może być? Pozdrawiam :)
JanekZ
Nowicjusz

Miejscowość: Pasłęk

10 Lip 2011, 20:45

mała poprawka zapomniałem dodać gaśnie gdy ruszam ( muszę ostro gazować)
JanekZ
Nowicjusz

18 Lip 2011, 14:14

Silnik na gaźniku (ssanie) za mały poziom paliwa w komorze pływakowej lub przytkana dysza przyśpeszenia.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

24 Lip 2011, 21:54

czyli co mam zrobić? Zrobie to sam w domu?
JanekZ
Nowicjusz

02 Sie 2011, 17:34

jeżeli się na tym nie znasz, to lepiej nie ruszaj bez asysty kogoś bardziej wdrożonego w temat. W razie potrzeby polecam Pana który ma sporo aut na części, bo przy starszych autach raczej nie warto świrować i latać mpo hurtowniach za nowymi, a ten Pan zawsze daje gwarancje na swoje części - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pozdrawiam
MARCIA7
Nowicjusz

Auto: mercedes s320

02 Sie 2011, 17:35

sorki, to nie tamten link oczywiście

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ten jest poprawny
MARCIA7
Nowicjusz

Auto: mercedes s320
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...
    VERVA Street Racing 2010 / relacja
    Wyścigi, pokazy i atrakcje dla każdego - to wszystko można było zobaczyć dzisiaj w centrum Warszawy Rywalizacja sportowa podczas VERVA Street Racing odbyła się dwuetapowo. Podobnie jak podczas prawdziwego Grand Prix, każdy ...