Fiesta, Clio czy Ibiza??

15 Lut 2010, 17:08

Czesc.

Mam ogromną proźbe. Minowicie, chce kupic auto. Zastanawiam się nad trzema samochodami. Chciałbym abyście doradzili. A więc:

1. Ford Fiesta Mk4 1.3 benzyna 60KM (słyszałem że w autku dośc szybko sypie się zawieszenie, to prawda?)

2. Seat Ibiza II 97r. 1.4 benzyna 60KM (o tym samochodzie slyszałem że rdza łapie dośc szybko)

3. Renault Clio II , 1.2 benzyna 60KM ( częsci drogie i elektryka pada, to prawda?)

Co powiecie o tych trzech autach? Które najelepiej wybrac? Powiem tylko ze moim cichym faworytem jest Ibiza. Co wy sądzicie?

Pozdro![/b]
fgenrigk8453
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

15 Lut 2010, 17:18

Ja jeszcze nigdy ani w życiu ani na allegro nie widziałem pognitej Ibizy,z tych wszystkich wymienionych przez Ciebie brał bym Ibi,wkońcu to płyta podłogowa pochodzi z VW Polo a więc ma troche wspólnego z VW.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Lut 2010, 00:25

Uwierz ja widzałem. i to jeszcze była zrobiona i potem od nowa wyszla
fgenrigk8453
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

21 Lut 2010, 23:17

Wybieram Ibize :-)

clio - bardzo przyjemne autko, ale "podobno" dosc awaryjne
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

22 Lut 2010, 08:23

Ibiza zdecydowanie. Będzie najtańsza w naprawianiu,silnik który Ciebie interesuje mimo 60KM jest dobrym zródłem napędu,a przy tym osiąga spore przebiegi (jest niewysilony !).
Co do rdzy... Na pewno widziałeś Ibizę niechlujnie naprawioną po wypadku i dlatego się sypała. :wink:
Jeśli znajdziesz egzemplarz w dobrym stanie technicznym to warto rozważyc jego kupno.
Na Twoim miejscu włączyłbym do obszaru poszukiwań także Polo. :wink:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...