FIESTA MK4 PROBLEM Z TYLNIĄ WYXIERACZKĄ

20 Mar 2010, 17:44

Hej mam następujący problem nie działa mi tylna wycieraczka. czyściłam te bolce co są na klapie i na bagażniku ale to nic nie dało. Przesmarowałam zawiasy bagażnika też nic nie dało. W końcu rozebrałam całą wycieraczkę i też nic. Próbowałam poprzekładać te kable co są na tych 4 bolcach no to mi się silnik włączył jak załączyłam wycieraczkę. No ale wycieraczka ani drgnęła. A teraz ani już nawet silniczek nie wydaje dźwięku. Może ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić albo co możne być tego przyczyną:( I mam jeszcze jedno pytanie od czego są te 4 bolce za co każdy odpowiada bo ja i tak mam tylko 3 bolce podpięte a 4 wolny:(
oliweczka223
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko Biała
  • 20 Mar 2010, 18:55

oliweczka223 napisał(a):A teraz ani już nawet silniczek nie wydaje dźwięku

Sprawdź bezpieczniki - napewno po przekładce kabli zrobiłaś zwarcie.
    Jesli silniczek działa to wina tkwi w całym układzie przeniesienia napędu z silnika na wycieraczke - mozna jeszcze sprawdzić wieloklin ramienia wycieraczki czy jest dobry.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tablica rejestracyjna przypisana do samochodu
      Na początku roku czyli dokładnie 31 stycznia 2022 zaczęły obowiązywać przepisy pozwalające na pozostawienie aktualnych tablic rejestracyjnych samochodu przy zmianie właściciela i niezależnie od regionu polski. Aktualnie kupując ...