Bardzo ciężki masz temat. Zapewne wielu będzie chciało coś konkretnego tobie zaproponować ale moim zdaniem...jednak bym diesla w Twoim przypadku nie przekreślał. Sam jeżdżę autami na gaz ale czasem mamy 2 auto w domu i jest to zawsze diesel.
Który model zaproponować? Nie ma aut które się nie psują i nie ma takich które psują się codziennie. Zależy wiele od poprzedniej historii,zadbania auta i podejścia poprzedniego właściciela do napraw i serwisowania.
Na pewno Fiesta i gaz to nie jest dobry pomysł. Najlepszą blachę ma C4.Corsa C w benzynie ma kłopoty z osprzętem rozrządu. itp,itd...
![Uśmiechnięty :)]()
Czyli o każdym aucie można coś napisać.
Zamiast tego na twoim miejscu i z twoimi potrzebami,szukałbym Focusa II z silnikiem 1,6 HDi- w wersji (tylko i wyłącznie )90KM !!! Żadne 109 KM ,bo niby silnik ten sam ale ma już np filtr cząstek (90KM go nie ma). Auto dynamiczne (sam jechałem 190km/h) ,świetne w prowadzeniu,ekonomiczne i uniwersalnie ładne i z ponadczasową bryłą.
To mój faworyt dla Ciebie.
![Tak :yes:]()
Na drugim biegunie jest inny pomysł na auto w benzynie. Bez względu na rocznik ,to według mnie w twoich realiach Audi A3 w benzynie ,z którymś z gazowalnych silników. Pojeździsz i...jeszcze dobrze odsprzedasz!
![OK :ok:]()