Filtr pyłkowy- freelander

30 Lis 2009, 21:20

czy w freelanderze 1998 r jest gdzieś filtr pyłkowy? jeśli tak to gdzie jest umiejscowiony?
maja221
Początkujący

01 Gru 2009, 11:18

w kabinie nad nogami pasażera, chyba że przekładaniec i Ci go wywalili.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

02 Gru 2009, 09:35

jak pisze kolega mogli go wywalic albo masz wersje bez filtra bo freelek mogl mniec ale nie musial moj np nie posiada
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

22 Sty 2010, 22:42

Powiedzcie proszę co może to może być ,przy włączonej dmuchawie na szyby po jakimś czasie zauważyłem że wylatują drobne jakieś zanieczyszczenia.Wyczyściłem ten brud i znowu kiedy dmuchawa włączona była na szyby znowu ten brud wylatuje
Powiedzcie co sprawdzić co wymienić
Dzięki z góry
Pozdrowienia
madjok1
Nowicjusz

Miejscowość: ELBLĄG

23 Sty 2010, 15:20

wyjmij filt pyłkowy, na maxa przedmuchaj nawiew na wszystkich pozycjach, powinno być ok.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Maj 2010, 15:26

Witam.
Mam problem ponieważ nie mogę zlokalizować filtra kabinowego w moim Freelanderze z 2000 roku. Auto jest w wersji Europejskiej (dokładnie z Włoch). Po prawej stronie jest coś przypominającego filtr, ale od spodu nic nie widzę, jedynie jakbym spróbował "rozpołowić" obudowę to może znajdę go w środku? Śrubki są wkręcone od góry i musiał bym zdemontować schowek pasażera :???:
[link wygasł]

[link wygasł]
michalmiko
Nowicjusz

Miejscowość: Góry
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

11 Maj 2010, 19:50

jesli masz fabryczna klimatyzacje to i tak nie znajdziesz filtra bo go poprostu nie ma w wersji z klima /(wiekszosc aut)

mozesz sobie dorobic taki filtr wraz z obudowa

[ Dodano: Sob Maj 15, 2010 21:29 ]
ogólnie u mnie po przekładce nie ma filtra. teraz bede kombinowac zeby sobie go dorobić i poprostu wpiąc obwód za skrzynką klimy a przed nagerzewnica. pomysl moze tez dorobisz
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz