Firma pośrednicząca - angielska

15 Sie 2009, 01:21

Witam,

zamierzam kupić od gościa auto, autko znajduje się w Londynie, i zaproponował mi on aby skorzystać z firmy pośredniczącej oraz zajmującej się zarówno bezpiecznym handlem jak i transportem mienia, moje pytanie brzmi, czy ktoś z Was miał może do czynienia z ową firmą, jeśli tak, czy wrazenia pozytywne czy moze negatywne ? Uczciwa firma czy buractwo ?

Firma ma swoją stronę o tu : http://ctp-spedition.uk.tt/

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

PS. nie czyniłem dotychczas tak sporych zakupów za pomocą pośredników tego rodzaju stąd biorą się moje ewentualne obawy. Teoretycznie sprawa wygląda tak że podpisuję umowę z firmą tak jak i gość od którego kupuję, wysyłam połowę wartosci auta na konto firmy posredniczącej, oni dowożą mi auto pod dom w celu sprawdzenia wszystkiego, jesli wszystko gra to płacę im resztę gotówki, jeśli jest coś nie tak to teoretycznie odzyskuję to co im wpłaciłem. Czy to aby na pewno działa należycie i nie jest to jakiś przekręt ?

Pytam z czystych obaw bo jak wiadomo, kupno auta raczej do tanich nie należy.
Chikej
Nowicjusz

Miejscowość: Świnoujście

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...