Firmy odzyskujące zaniżone ubezpieczenia czy warto?

26 Lut 2022, 12:47

Witam tak jak w tytule .Czy ktoś korzystał z tego typu firm i może sie wypowiedzieć?

3 lata temu przy wypadku złamałem nadgarstek ubezpieczalnia dała od razu 4tyś ale to coś śmiesznie mało ,wziełem i żadnych papierów nie podpisywałem.
Jawa50
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

26 Lut 2022, 15:16

Trochę późno się obudziłeś. Poza tym każdy przypadek jet indywidualny jeżeli chodzi o odszkodowanie.
Jawa50 napisał(a):ubezpieczalnia dała od razu 4tyś ale to coś śmiesznie mało ,wziełem i żadnych papierów nie podpisywałem
Kasę dostajesz na konto, wysyłasz papiery oni sprawdzają robią przelew i po sprawie. Nic więcej nie podpisujesz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Lut 2022, 18:30

Wypadek byl w pazdzierniku 2020 to jeszcze pol roku zanim sie przedawni. Chodzi mi o to żeby zagadać do takiej firmy żeby wyciągneli z nich więcej kasy na szkodzie na osobie.
Jawa50
Nowicjusz

26 Lut 2022, 18:32

Myślisz że dużo więcej uda się im wyciągnąć? Próbować zawsze można tylko żeby się nie okazało że sam do tego dołożysz :)
Rokiko
Forumowicz VIP

26 Lut 2022, 18:56

wlasnie dla tego sie pytam
Jawa50
Nowicjusz

27 Lut 2022, 11:04

Zapytać możesz zawsze taka firmę o szczegóły i ewentualne koszty takiej operacji. Będziesz wiedział na czym stoisz. Tylko pamiętaj że wszelkie opłaty z góry mogą być nie do odzyskania.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...

28 Lut 2022, 21:27

Zawsze można zapytać. Działa to w ten sposób, że ich zarobek to jest jakiś procent tego, co wyciągną od ubezpieczalni. Tak więc im więcej wyciągną, tym więcej zarobią. A ty wraz z nimi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000