Firmy przerabiajace Golfa II na terenówkę.

03 Lut 2010, 16:25

Jakieś 15 lat temu było pełno tego w gazetach ( ja widywałem to w auto Bicie) . Ogłaszały się firmy ,że za fajna kasę przerobią zwykłego Golfa na Golfa II Country. Wiem ,że te firmy przerabiały w ten sam sposób Maluszki na terenowe wersje. Potrzebuje stronkę takiej firmy albo coś innego.
astro007
Aktywny

03 Lut 2010, 18:25

golf Country to nie żadna przeróbka tylko seria wypuszczona przez VW, jest to normalne syncro z innymi wahaczami, zawieszeniem i półosiami, reszta jak w golfie syncro,
wady
brak reduktora, większe spalanie, częste awarie skyni rozdzielczej (wisko nie robi w błocie i sie po prostu spala), a psuje się to to na potęgę :mrgreen:

było kilka golfów 2 przerobionych na terenówki (z golfa zostawało część nadwozia) na ramie (głównie Gaz, Uaz) 2 sztywne mosty, silniki nie oryginalne (oryginalny za słaby) niestety używane części też były wyeksploatowane i nie najlepszej jakości więc awaryjność była duża
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Lut 2010, 12:35

wiem wiem ale kilka jak nie kilkanaście alt temu były ogłoszenia w gazetach ,ze przerabiają Maluchy i właśnie Golfy i tych ogłoszeń szukam.
astro007
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kia cee’d - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczną wersją silnikową jest 1,6 CRDi o mocy 136 KM. Według danych producenta tak skonfigurowany samochód spala średnio 4,4 l/100 km (w trybie miejskim jest to 5,1 l/100 km, natomiast w trasie wynik ...