Focus, Golf, Civic, a może Fusion ?

27 Sie 2013, 23:39

Witam, od ostatniej wizyty w tym dziale forum nico zmieniły się moje upodobania o do aut. Krótko mówiąc potrzebuje informacji na temat tego, które z tych aut będzie najlepsze na początek, biorąc po uwagę koszty eksploatacji, komfort jazdy, wyposażenie, i dostępność :ok: Interesują mnie również bardzo opinie dotyczące tych samochodów, na co uważać, co jest w samochodzie fajne, a co jest zaniedbane. :) Pieniądze, jakie jestem w stanie przeznaczyć na kupno auta to ok 20 000 zł, ale jestem w stanie dopłacić, jeśli oferta będzie nie do odrzucenia. Na ewentualne naprawy itp. mam już odłożone.

Z góry dziękuje za wszystkie komentarze i opinie, pozdrawiam z Gdańska :D
LedZepp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 17 06 2013
Auto: Nie mam

28 Sie 2013, 08:45

W tym budżecie dorzucił bym jeszcze Mazde 6. To dobre samochody. Silnik na benzynę 2.0 + założyć instalacje LPG. Mamy taką z 1.8.
Auta które podałeś szukał bym civica z 1.6 Pb lub coupe 1.7 Na Accorda za mało kasy.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Sie 2013, 09:40

Odrzuc Golfa bo jest przereklamowany i płacisz tylko za znaczek. Najlepszym wyborem będzie Astra G której tu nie podałeś. Z takim budżetem kupisz taka z końca produkcji z udokumentowanym przebiegiem od pierwszego właściciela z Polski. A z tych co podałeś to szukaj Focusa lub Civic. Fusion jest mały.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Sie 2013, 17:52

Czyli ogółem golf to raczej zły wybór tak ? no Ok, czekam na więcej komentarzy :D / No i jakimi konkretnie modelami powinienem się zainteresować ?
LedZepp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Sie 2013, 15:11

Jeżeli Focus,to warto zwrócić tutaj uwagę na I generację,prezentuje sie naprawdę bardzo przyzwoicie. za tą kwotę polecam także seata Ibize lub Leona również jako bardzo fajny kompakt.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

29 Sie 2013, 15:17

Za 20000 spokojnie kupi Focusa 2
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Sie 2013, 02:13

Dobra, czyli z tych aut Focus, to mi już sporo mówi, I czy II generacja ? :D No i kolega wcześniej napisał coś o Maździe 6, co o tym sądzicie ? czytałem w sumie sporo na temat zarówno Focusa, jak i Mazdy no i ogółem piszą, że Mazda ma złą karoserie, natomiast jest niezawodna, i lepsze wyposażenie, ale czy warto ? Bo szczerze przyznam , że zaczęła mnie kusić : P wygląd, wyposażenie, bezawaryjność, ważne cechy. AA, i jeszcze jedno pytanie, ja ogółem raz na jakiś czas jeździłbym na po nieco gorszych drogach, może nie totalnych wioskach ale wiecie, Jarocin, Woodstock, inne plenerowe wypady, Mazda i Focus dadzą rade ?
LedZepp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

31 Sie 2013, 08:36

Dadza przecież tam nie ma terenu tylko pole jest. Uważaj zeby Ci sprayami nie pomazali ;)
Mazda ma słabe zabezpieczenie antykorozyjne, ale jest to do ogarnięcia bez problemu.
Jak kupisz auto z dobrą buda zabezpiecz spód w pore i problemów nie bedzie.
Polecam popytac na forach poświeconych tym marka.
A poza tym never enough rock'n'roll :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna