Focus, Golf IV, A3, Vectra POMOC W WYBORZE...

03 Wrz 2008, 15:21

Witam wszystkich forumowiczów ;)
W najbliższym czasie chcialbym zakupic sobie pierwsze autko. Do dyspozycji mam 15 tys. zł. Rozglądałem sie juz za autkami i na ta chwile najbardziej wpadły mi w oko te autka:
* Ford Focus 1.8 TDDI (90 KM) - Hatchback lub Kombi
* Volkswagen Golf IV 1.9 TDI - Hatchback
* Audi A3 1.9 TDI (90 lub 110 KM)
* Opel Vectra 2.0 DTI (100 KM) - Kombi

Szczerze mówiąc najbardziej zainteresowany jestem Oplem Vectra, ale za duzo o tym silniku nie wiem. Wiem ze autko jest bardzo wygodne i nawet na kombi dosc zrywne. Za ta kwote napewno moglbym juz szukać autka po liftingu czyli gdzieś 99/00 rocznik :) Chcialbym zeby ktoś mógl mi wiecej powiedzieć o tym aucie. Oczywiscie mile widziane rowniez wasze inne propozycje ;)

Pozdrawiam.
Junior99
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

03 Wrz 2008, 15:55

Mechanika opla vectry zasługuje na pochwale dobry silnik. Wada tego modelu jest wysokie spalanie. Osobiscie z tych modeli co wypisales wybralbym golfa o ile dostaniesz dobrego w tej cenie!!!!!!!!
Audi Przewaga Dzięki Technice!
Auditt
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie

07 Wrz 2008, 14:39

Co do spalania Vecterki to nie jest ono znowu takie duze. Z tego co udalo mi sie wyczytac to 6 litrów ropki w cyklu mieszanym. Wiadomo oczywiscie ze wszytsko zalezy od nogi i stylu jazdy :D
Wracajac do wyzej wymienionych aut to Audi A3 napewno bedzie mi ciezko znalezc w tej cenie dobry egzemplarz. Na Audi trzeba miec ze 20 tys. zeby być pewnym. Myslałem jeszcze nad A4 ale slyszalem ze maja slabe zawieszenie na nasze drogi a do tego bedzie to '96 gora '98 maja one zazwyczaj bardzo duze przebiegi.
O Fordzie kazdy ma inne zdanie i juz sam nie wiem komu ufac. W telewizji slysze zazwyczaj same pochlebne opinie. Mowia ze sa to bardzo dobre, dynamiczne silniki, nie spalaja duzo ropy i do tego nie sa tak wadliwe.
Druga strona medalu jest taka ze jest to nadal FORD.
Wiadomo Volkswagen to Volkswagen, niemiecka solidność i precyzja. Jesli trafilbym dobrego Golfika w tej cenie to sadze ze nie bylbym mial czego zalować, bo z silnikami TDI mialem troszke styczności
Co do Vecterki to na nia jak juz wczesniej pisalem jestem chyba najbardziej sklonny. Autko jest bardzo wygodne, skoro kolega wyzej pisze ze ma tez dobry silniczek to tak musi byc :D Spalanie jak na tak duze auto tez nie jest duze. Jeśli już bede kupował to napewno chcialbym znalesc jakieś autko z zagranicy, wiadomo jaki jest stan naszych drog i jaka jest u nas kultura jazdy...
Bo jezdzić takim cackiem napewno jest wielka przyjemność...
http://polskajazda.pl/zoom_poj.php?idpo ... oto=304763
http://polskajazda.pl/zoom_poj.php?idpo ... oto=283218
http://polskajazda.pl/zoom_poj.php?idpo ... oto=283215

Oczywiscie czekam na Wasze propozycje i sugestie :)
Z góry dzięki :)
Pozdrawiam :)
Junior99
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

07 Wrz 2008, 16:08

A ja uważam, że masz zbyt mało pieniędzy na te wybrane modele! Fakt kupisz za 15 tys ale te diesle będą już miały potężne przebiegi. Musiałbyś mieć chociaż te 20 tys.
mistrz27
Początkujący

08 Wrz 2008, 00:02

Vectra jest największa z tych, które podałeś. Ja bym jednak był za TDI i rozejrzał się za golfem/octavią jak da radę za tą kasę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
    Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...
    Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...