Focus I 2004

25 Kwi 2009, 22:14

Hej, na poniedziałek ustawiam:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

coś wam tu nie pasuje? (młody, ale w sumie nie mały przebieg)
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

26 Kwi 2009, 08:18

Coś nam nie pasuje?Jak może komuś Ford Focus nie pasować?! :shock: Duży przebieg?!Bylby duży tak naprawdę za kilka lat ale teraz jest normalny mieszczący się w sredniej maksymalnej.Ten silnik to optymalna opcja jeśli chodzi o benzynkę.Jeśli ten samochod jest taki jak pisze sprzedawca i ma tylko tyle napukane kilosow to kasa do łapy i hajda! :wink: (tylko uważaj na zlodziei i kasy i samochodow)Paski należy wymieniać tak przy 120 kkm ,producent zaleca co 150 kkm,upewnij się czy właściciel wymienil rownież rolki napinacza paska i co z pompą wodną ,często wlaściciele wymieniają tylko pasek ,pompa wodna wytrzymuje więcej ale z rolkami różnie bywa ,łożysko potrafi się rozsypac.Upewnij się takze,że samochod nie śmigal w firmie(lubią te samochody podobnie jak Ople).Geometrię sobie sprawdzaj przy każdym przegladzie(co roku),zwróć uwagę na stan tylniego zawieszenia.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Kwi 2009, 10:25

A gdyby się okazało, że w firmie śmigał?
Lukxxx
Początkujący

26 Kwi 2009, 10:38

Gdyby okazało się ,że śmigał w firmie to do takiego nie podchodż nawet z kijem,wiesz ile ma kilosow napukane? :shock: Mnie dziwi ,ze ktoś sprzedaje FOCUSA z tak małym przebiegiem,małym bo to jest mały przebieg patrząc ogólnie na samochód na rocznik patrząc to przebieg jest dość wysoki ale jeśli smigał we flocie to może silnik juz być padaka chociaż samochód wyglada lux,bądż czujny!!!Jeśli był serwisowany w ASO to sobie go sprawdzisz w serwisie ,jeśli byl sprowadzony z zagranicy to raczej we flocie nie śmigał ale licznik jest cofniety,tak czy siak ja nie wierzę w ten przebieg ale jest możliwy jeśli wlaściciel sprzedaje go np.przez kłopoty finansowe lub z powodu wyjazdu.Gość pisze ,że jest zmuszony go sprzedać :wink: To przekonuje ale badż czujny to nie zaszkodzi,jeśli nie był kupiony w Polsce w salonie jeśli był to właścicielowi raczej można zaufac ale?Czy ma firme ?!Jeśli tak to jaka!? :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Kwi 2009, 10:54

Podobno, serwisowany w ASO, jest książka serwisowa z przebiegami i wymianami, kupiony w Polsce, gość drugim właścicielem (nie dopytałem się czy pierwszym była firma, ale jestem umówiony na telefon po południu, to dopytam), gość mówi że sprzedaje bo potrzebuje kombi i raczej w klasie D

Przed kupnem oczywiście, że do ASO pojadę

Co do samochodów w firmach, to z mojego doświadczenia bywa różnie, jeśli samochód jest używany przez jedną osobę to nierzadko jest w miarę zadbany, jak jest taki przechodni dla wszystkich to dużo gorzej
Lukxxx
Początkujący

26 Kwi 2009, 12:30

Stan wizualny tego samochodu jest bardzo dobry, jeśli ma na bieżąco całą dokumentację tego pojazdu, wszystkie wymiany i przebiegi to się nie zastanawiaj tylko bierz, bo to naprawdę okazja.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Sports 800 - 1965 rok
    W 1962 roku Toyota zaprezentowała prototypowy model Toyota Publica Sports z dwucylindrowym silnikiem 697cc o mocy 28 KM. Dopiero w 1965 samochód trafił do produkcji, już jako Toyota Sports 800 z silnikiem typu bokser ...
    Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...

26 Kwi 2009, 15:38

Jeździł w IBM-ie przez 4 lata, stąd duży przebieg i pełna historia, niestety nie wiem czy jedna osoba czy przechodni

w teorii: rozrząd zrobiony (nie wie czy cały, w ASO może powiedzą), w zawieszeniu nic nie puka, ale tylne wahacze chyba nie robione
Lukxxx
Początkujący

26 Kwi 2009, 18:01

a ja ci powiem że nią ma się co bać samochodów z firm , miałem takich dziesiątki i żadne nie wracały :) nie no naprawdę taki samochód nie rózni się niczym od normalnego , dla mnie o wiele bardziej atrakcyjne , firmy mają je z leasingu , raty odbijają sobie w koszty i mają samochody prawie za darmo , potem je sprzedają za małe pieniądze bo i tak im to zwisa ;)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Kwi 2009, 20:06

marcinx26 napisał(a):a ja ci powiem że nią ma się co bać samochodów z firm , miałem takich dziesiątki i żadne nie wracały :) nie no naprawdę taki samochód nie rózni się niczym od normalnego , dla mnie o wiele bardziej atrakcyjne , firmy mają je z leasingu , raty odbijają sobie w koszty i mają samochody prawie za darmo , potem je sprzedają za małe pieniądze bo i tak im to zwisa ;)

Tak, dokładnie a do tego jeszcze zawsze naprawiane są w autoryzowanych serwisach bo przecież przedstawiciel handlowy nie będzie sobie brudził rąk.
stasiowski121

26 Kwi 2009, 20:20

dzięki za opinie jutro jadę og oglądać + ASO i jakby był ok to biorę

[ Dodano: Pon Kwi 27, 2009 23:28 ]
nie bity, parę rzeczy do zrobienia na zaraz (tak za 1000zł) + letnie opony

sprzęgło i tylne zawieszenie do zrobienia będzie... kiedyś nie tak długo z 20-30tys. km.

minimalnie rdza się chyba zaczyna dobierać na jednych tylnych drzwiach

czyli w sumie tak sobie, ale wziąłem za 17,9

[ Dodano: Pon Kwi 27, 2009 23:36 ]
Dziękuję wszystkim za pomoc w tym i wcześniejszych tematach!
Lukxxx
Początkujący