Focus LPG czy odpuścić?

18 Paź 2019, 15:08

Czesc,

Jakis czas temu rozwazalem wiele modeli przy budzecie 25 tys. i instalacji LPG, ostatecznie najbardziej przypadl mi do gustu Focus II (duzy bagaznik, nie kombi, fajne wyposazenie, dobre prowadzenie). Zaczalem aktywnie poszukiwac wersji 2.0, ale trudno znalezc. Tak czy siak zastanawiam się czy to dobry kierunek?

1. Jak wyglada kwestia kontroli i regulacji zaworow? Jakie koszta?
2. Czy wersja 2.5T (pozbawiona problemow jednostki 2.0) bedzie do znalezienia w budzecie? trudno mi w to uwierzyc
3. Moze lepiej byloby Volvo S40 2.4 lub 2.5T albo Mondeo Mk4? (tutaj też budżet może ograniczać, zależy mi na komfortowym wyposażeniu)

Moze mimo upodobania Focusa jezeli mysle o gazie trzeba byloby pojsc w strone Bravo 2 (tansze ale mniej miejsca, wykonanie pewnie gorsze) albo Astry (ktora nie za bardzo mi sie podoba) ?

Budzet jest nieco elastyczny, ale chcialbym dowiedziec sie czy warto dalej myśleć o Fordzie czy odpuscic
mjelec
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

18 Paź 2019, 15:13

25tyś to taki troche kiepski budzet na zdrowe 2.5T, za tyle kupisz poczatek rocznika z duzymi przebiegami, a silnik do bezproblemowych nie nalezy
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

18 Paź 2019, 15:15

A co myślisz o instalacji do 2.0 lub 1.8 (ten trochę słaby, ale łatwiej znaleźć)? To mój pierwszy "poważny" samochód więc nie chciałbym pchać się w koszty ani kupić trupa
mjelec
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...