REKLAMA
Wzeszłym tygodniu rozładował mi się całkowicie akumulator. Prawdopodobnie było to spowodowane już wtedy problemem jaki aktualnie posiadam. Po naładowaniu akumulatora, oczywiście odpalił bez żadnego problemu. Pojawił się natomiast inny problem. Mianowicie światła tylne nie świecą, nie podświetla się tablica "zegarów", centralna część deski też nie ma podświetlania, nie działa podgrzewanie przedniej szyby, nie ma podświetlania rejestracji oraz nie działa brzęczek po otwarciu drzwi z zapalonymi światłami.
Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki, są ok. Gdzieś wyczytałem, że często zwarcie powoduje oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Też sprawdzałem, nie ma tam problemu (po odłączeniu podświetlania, cały czas jest problem).
Szczerze mówiąc już sam nie wiem co mam robić.
Pomyślałem sobie, że może któreś z kabli które odchodzą od akumulatora, mogą być uszkodzone. Tylko które? Wczoraj po zorientowaniu się że posiadam braki w dostawie prądu do niektórych urządzeń, za którymś razem udało mi się zrobić tak, aby wszystko działało poprawnie. Dlatego myślę, że chodzi tu o któryś z kabli.
Może ktoś z Was będzie potrafił mi pomóc? Albo trafię na elektryka samochodowego?