Focus MK1 duzy przebieg- czy warto

03 Kwi 2013, 13:49

Witam
chce kupic auto jak w temacie, 2002 silnik 1,8 TDDI 90km polski salon, serwisowane caly czas, ale przebieg 270kkm.
bez korozji, zrobiona konserwacja w serwisie
czy warto, czy ten przebieg nie jest na ten silnk zbyt duzy?
potrzbuje szybkiej odpowiedzi
krzysno
Nowicjusz

03 Kwi 2013, 16:49

Wszystko warto za konkretna cenę, jeśli auto warte niecałe 10 tys. to może i jest sens i zmienić silnik. Jeśli chodzi o silnik TDCI to są to awaryjne silniki.
zoltrex
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: mazda 323 F
Silnik: 1,5 88 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

03 Kwi 2013, 17:09

Autko ma kosztować 9,5 tyś, silnik TDDI czyli z tego co wyczytałem awariom najczęściej ulega sterownik pompy
muszę się zdecydować dzisiaj, najpóźniej jutro
chodzi mi o to , czy te silniki osiągają średnio przebiegi w granicach 400 tyś- nie chciałbym od razu zmieniać silnika - wiadomo, pieniądze
chciałbym pojeździć nim jakieś dwa lata, rocznie robię 17-20 tyś, z tego 80% miasto- przebiegi około 10 km
krzysno
Nowicjusz

03 Kwi 2013, 17:25

Jeżeli jest zadbany to nie patrz na przebieg. To jest stara konstrukcja TDDI. Bardzo wytrzymała. Jeżeli będziesz o niego dbał to jeszcze długo pojeździ. Niektore Focusy mają więcej najechane tylko były kręcone.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Kwi 2013, 19:34

Wygląda na ładnie utrzymany i serwisowany. Czytałem trochę, i przestraszyłem się tego sterownika pompy- ale do tej pory jeździłem Almerą 2,2 gdzie jest ten sam sterownik i nie było problemu.
krzysno
Nowicjusz

04 Kwi 2013, 07:19

Jeśli auto jest w dobrym stanie to warto a przebieg raczej autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót z wakacji bez pośpiechu
    Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...