Focus mk1 & Megane 1 ??????

30 Mar 2010, 21:46

Jako jest tu wielu znawców motoryzacji zwracam sie z pytaniem. Które auto waszym zdaniem jest lepsze ?? Fokus 1 czy Megane 1 ??? I dlaczego
epol2909
Nowicjusz

Miejscowość: Mikołów

30 Mar 2010, 22:12

epol2909 napisał(a):Jako jest tu wielu znawców motoryzacji zwracam sie z pytaniem. Które auto waszym zdaniem jest lepsze ?? Fokus 1 czy Megane 1 ??? I dlaczego

To jeszcze zalezy jakie silniki ale ja bym bral focusa.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

31 Mar 2010, 09:22

RNI napisał(a):
epol2909 napisał(a):Jako jest tu wielu znawców motoryzacji zwracam sie z pytaniem. Które auto waszym zdaniem jest lepsze ?? Fokus 1 czy Megane 1 ??? I dlaczego

To jeszcze zalezy jakie silniki ale ja bym bral focusa.

Nie jestes obiektywny bo masz forda..

Napisz czego oczekujesz od auta i co to ma byc kombi, seden , hb?
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

01 Kwi 2010, 10:34

focus.dlaczego bo to jeden z najlepiej prowadzących sie samochodów w swojej klasie.i ma odrobine lepsze silnik niż renault
sebastian
sebastian43210
Początkujący

Miejscowość: warszawa

01 Kwi 2010, 10:50

Ja bym wybrał Focusa,bardzo fajne autko i dobrze sie prowadzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2010, 11:45

Focus to auto lepsze, bardziej dopracowane, z lepszym układem jezdnym. ale to auto budzi u mnie mieszane uczucia:
- korozja(dzieki temu modelowi mam prace :lol: )
- wyeksploatowanie duzej czesci egzemplarz(czesto wybierane przez ludzi mlodych, ktorzy katuja ten samochod- zawieszenie widocznie prowokuje)
- spory halas >130 km/h
- niska trwalosc ogolna(jezdzilem przez pare miesiecy(2003/4) foczka ghia 1,6 benz z przebiegiem >250k km i pozniej przesiadlem sie na toledo 2 z przebiegiem porownywalnym/wiekszym- roznica jakosci-poza slabymi plastkiami seata- byla druzgocaca) pojawilo sie wiele denerwujacych i niekoniecznie tanich w usunieciu usterek- glownie silnik. nie dzialay klimatyzacja, samochod spalal ponad 10 litrow/100 km a nie mam ciezkiej nogi)

Wiec gdybym mial do wyboru 1 z tych aut poszukalbym(o to nietrudno) zadbanej megane od 1ego wlasciciela z salonu(to auto czesto wybieraly osoby starsze lub rodziny, nie przedstawiciele handlowi i mlodzi gniewni) z pelna ksiazka serwisowa
Silniki renault moim zdaniem bija na glowe te z focusa- niektorzy chyba nie jezdzili zadnym z tych aut- spojrzmy chociazby na popularne 1,6- ten z renault ma bodajze 113 km i nowoczesniejsza konstrukcje niz zetec forda. diesle renault ciesza sie rowniez lepsza opina niz tdci foki- 1,9 dti teoretycznie nie sprawia zadnych klopotow itd.

Reasumujac: kupujac nowe postawilbym wtedy(1998-2002) na focusa, ale kupujac auto uzywane biore renaulta lepsza relacja cena jakosc, silniczki ciekawsze i latwiej o cos ciekawego
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ