Focus mk1 problem z montażem świateł przeciwmgłowych

09 Maj 2010, 21:43

Moje auto to focus mk1, z roku 99, 5 drzwiowy ghia.
Dziś starałem się zamontować światła przeciwmgłowe (TYC), zdjąłem kratke i ujrzałem taki widok.

[link wygasł]

Jak dodamy do tego mój klosz

[link wygasł]

Razem się chyba nie da zamontować tego w moim samochodzie. Nic do siebie nie pasuje, nawet otwór na śruby czy te kuleczkę. I teraz moje pytanie, mylę się i jednak da się to zamontować, czy zderzak/klosz to straszna podróba i nie pasuje do drugiego?

Przy okazji odnalazłem takie coś siedząc pod samochodem. Jest to na belce z przodu samochodu. zaraz koło chłodnicy.
[link wygasł]
[link wygasł]

I takie niby spawy koło wydechu z przodu.
[link wygasł]
[link wygasł]

Jest to coś groźnego czy oryginalnie tak ma być.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

04 Cze 2010, 12:25

Te światła mogą być od Focusa MK1 po liftingu mają one inne zderzaki ,a te spawy są podejrzane...
ibanezzzz
Nowicjusz

Miejscowość: Puszczykowo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Bezpieczna zmiana pasa ruchu - martwe pole w lusterku
    W ubiegłym roku nieprawidłowa zmiana pasa ruchu była przyczyną 480 wypadków drogowych spowodowanych przez kierujących(1). Manewr ten wykonujemy tak często, że łatwo możemy zapomnieć się i nie skontrolować wcześniej ...