REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sama wymiana oleju nie będzie droga ale nie możesz być pewny że skrzynia akurat przez jego ubytek chodzi ciężko. Problem może być zupełnie inny.Świecący napisał(a):1. Skrzynia zaczęła ciężko chodzić, olej do dolania pewnie. Sam nie mam warunków - ile to wyjdzie mniej więcej?
Co to znaczy jak mocno dodam gazu? Chodzi o to że koła tracą przyczepność i obracają się wtedy z dużo wyższą prędkością to wtedy trzęsie?Świecący napisał(a):2. Przy większych prędkościach, czy jak mocno dodam gazu auto się trochę trzęsie - czytałem, że przeguby. Jaki to jest mniej więcej koszt, jeśli się potwierdzi? Trzeba robić wszystkie od razu ewentualnie?
Nie wiem jak trze? Jak wciśniesz sprzęgło to przestaje? Puszczasz i znowu trze? Przy jakiej prędkości trze na jakim biegu? Przyciskając lekko hamulec przestaje?Świecący napisał(a):3. Trzecia rzecz, zauważona dzisiaj - przy ruszaniu coś delikatnie jakby trze. Potem jak się rozpędze, to przestaje. Nie mam pojęcia skąd to tarcie może dochodzić szczerze mówiąc. Może być to związane z tą wspomnianą skrzynią i kończącym się olejem?