Focus mk1 tddi lewe powietrze

27 Mar 2013, 15:47

witam wszystkich i prosiłbym o porade... jak w temacie łapie powietrze wiem gdzie ale chciałbym sie zapytać czy objawami może być nierówna praca silnika i przygasanie świateł??? ale to dzieje sie dopiero tak po 2 minutach działania a później to raz równo raz nierówno.... sprawdzałem również ładowanie i wynosi 14.4 to to chyba wporządku.
prosze o pomoc.
JARO8
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam

30 Mar 2013, 14:38

Oczywiście, że jak silnik łapie lewe powietrze, to będą nierówne obroty. A za nierównymi obrotami idzie przygasanie świateł.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Mar 2013, 11:59

Wyeliminuj przyczynę łapania lewego powietrza i po problemie ;)
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

03 Kwi 2013, 16:26

i tak zrobiłem zmieniłem kolanko i dalej to samo mam jeszcze jedno pytanie czy ta rura po prawej stronie od chłodniczki to też jeżeli ma dziurke to wpływa na prace??? sory za takei pytania ale jestem zielony w temacie. podpowiedzcie w razie czego jak sprawdzic nie kupując całego węża gdzie moze być dziurka
JARO8
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...
    Apple CarPlay w samochodach marki Lexus
    Samochody Lexus wyposażone w pakiet aplikacji Enform 2.0 oraz auta Toyoty z pakietem Entune 3.0 zyskają możliwość integracji ze smartfonami iPhone za pomocą interfejsu Apple CarPlay – poinformował japoński koncern, ...