Focus vs C max

02 Wrz 2009, 21:47

chciałbym dowiedziec sie jakie sa Wasze opinie co do roznicy pomiędzy focusem hatchback a focusem C Max. Chodzi mi glownie o spalanie, ktory spala wiecej oraz przestronnosc no i awaryjnosc tych aut. dzieki za wskazowki
kasza07
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

03 Wrz 2009, 07:27

Spalanie i awaryjność będą na podobnym poziomie. Co do przestrzeni to chyba logiczne, że większy jest C-max? Musisz usiąść do jednego i drugiego i przekonać się organoleptycznie co Ci bardziej odpowiada.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

03 Wrz 2009, 14:09

mam hatchbaga - co do miejsca to z przodu jest ok, natomiast z tylu troszke go brakuje.
spalanie? - nie narzekam - na trasie spala mi ok 5,5-7l. w mieście do 10l.
awaryjnośc - jak narazie odpukać -normalne kwestie typu świece,plyny itd. do tej pory wymieniłem tylko czujnik predkości (vcs czy jakos tak) koszt ok. 150zł.

niebawem amorki do wymiany.

Pozatym bez zastrzeżeń.

auto z roku 2001, przejechane ok. 108 000.
angelo1984
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomierz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Najbardziej ekonomiczne SUV-y
    Specjaliści z amerykańskiej organizacji Consumer Reports po raz kolejny wzięli pod lupę paliwożerność SUV-ów i wybrali najbardziej oszczędne auta z tego segmentu. Wszystkie przetestowane przez Amerykanów egzemplarze ...