Ford Capri, kupić nie kupić, a może coś podobnego ?

09 Lut 2009, 11:16

Witam,

chciałem dowiedzieć się czegoś na temat Forda Capri, nie określam tutaj o którego mi chodzi oraz w jakiej wersji silnikowej, chciałbym zrobić jakieś rozeznanie na ten temat. Jak sprawdza się z LPG, jak z dostępnością części, awaryjnością, kosztami utrzymania itp. Byłbym bardzo zadowolony gdyby ktoś też był mi wstanie napisać coś na temat prowadzenia, osiągów i ogólnych wrażeń z jazdy.
Kwoty nie odrestaurowanych egzemplarzy to w granicach 4000- 9000, ewentualnie co w podobnym stylu mógłbym kupić?

Z góry dzięki :wink:
Nie masz absolutnie, szokująco, głowęzawracająco i szczękoopadająco olśniewającego auta?
Elden
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
0

10 Lut 2009, 08:49

Raczej powinieneś napisac swój post w grupie "zabytkowe".
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
0

10 Lut 2009, 12:00

No więc tak się zastanawiałem, cóż, poczekam jeszcze trochę, a potem przeniosę się tam:)
Nie masz absolutnie, szokująco, głowęzawracająco i szczękoopadająco olśniewającego auta?
Elden
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
0

10 Lut 2009, 13:12

opel ascona a lub ascona b - świetne auto, trochę tańsze jeżeli chodzi o części, ma także słabsze silniki, ale z łatwością można wsadzić silnik od jakiejś nowszej astry lub innego opla - świetnie się prowadzi !!! Capri nie wiem bo nigdy nawet nie siedziałem w środku
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
0

10 Lut 2009, 20:36

Dodam jeszcze inne fajne auto,a mianowicie OPEL MANTA.Auto z duszą...

Dalsza dyskusja na stronie ford-capri-kupic-nie-kupic-a-moze-cos-podobnego-vt16346.htm
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...