Ford - dziwny wygląd świecy zapłonowej

17 Cze 2008, 21:03

witam wszystkich wyjelem dzisiaj swiece z mojego samochodu i okazalo sie ze wszystkie wygladaja tak samo czyli maja delikatnie brunatny nalot ale na jedna jest calkiem biala czysta jakby wcale nie pracowala jak nowa wczesniej czyli jakies 1000km temu swiece wygladaly podobnie co moze byc przyczyna takiego stanu zeczy dodam ze auto to ford mustang 5.0 v8 z 1995 roku???
michal@
Nowicjusz

Miejscowość: pomorze
  • 19 Cze 2008, 00:36

Na początek sprawdz czy chodzi na wszystkie 8 cylindrów. Jeżeli śmiga na wszystkich tak samo to ja bym nie szukał problemów bo kto szuka ten znajdzie. Po za tym ostatnio zauważyłem znaczną ilość "chrzczonych stacji paliwowych"
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udany silnik 8AR-FTS turbo "200t" - Lexus
      Przez całe dekady Lexus konsekwentnie wyposażał swe samochody w benzynowe silniki wolnossące – od słynącej z wyjątkowej kultury pracy widlastej ósemki w pierwszym flagowym Lexusie LS 400, po pięciolitrowe V8 ...
      Lexus LC Black Label GT
      Lexus LC Black Label GT nie jest co prawda dziełem producenta, ale i tak zasługuje na wyróżnienie. Na SEMA 2017 z okazji 20. rocznicy swojego istnienia samochód w takiej wersji zaprezentował japoński tuner Artisan ...