08 Gru 2009, 07:07
Moim zdaniem są modele aut,które niewiele tracą na dynamice po założeniu (prawidłowym) instalacji LPG.
Z kolei zakładanie LPG do auta powyżej 100KM,na pewno nie spowoduje braku mocy przy przyspieszaniu !!! Co innego jak założy się zwykłą instalację do auta 50 konnego... Tu wyczuje się niedobór mocy. Poza tym mówimy tu o zwykłych instalacjach mieszalnikowych,a wiadomo że teraz zakłada się do aut "sekwencję',bo ceny już są przystępne i niewiele się różnią od zwykłych instalacji,a to oznacza że ewentualny spadek mocy przy sekwencji jest znikomy.Oczywiście wprost odnosi się ta prawidlowośc do spalania. O ile na zwykłej instalacji LPG auto spala ok 20% więcej gazu niż benzyny,to na sekwencji spali 3 do 5 % więcej gazu niż benzyny.Niestety na mieszalnikową instalację jesteśmy skazani gdy,odkupujemy auto z założoną już kiedyś instalacją LPG... Zakładając LPG samemu,spokojnie "idziemy" w sekwencję.Mamy wtedy nowoczesną,nową na gwarancji instalację więc stres się redukuje do minimum. Należy jednak pamiętac o pewnej praktycznej zasadzie,której stosowanie mam w zwyczaju od kiedy kupuję kolejny samochód z zamiarem założenia LPG. Polega ta zasada na tym,że dokonując zakupu auta i mając w perspektywie założenie LPG ( byłem w tej sytuacji 3 razy) nie jadę od razu po kupnie zakładac w pierwszym tygodniu instalacji... Jeżdżę autem 2 miesiące,żeby zobaczyc czy nie bierze oleju,czy z silnikiem i podstawowymi elementami samochodu jest w porządku,czyli ogólnie czy warto w "to" inwestowac 2 k...
Wracając do głównego nurtu...Myślę,że na mocy z LPG nie straci np: Lanos 1,4-1,5 , Astra 1,4-1,6 ,Golf III z 1,8 (bez przepływomierza) i podobne modele z 8-zaworowymi głowicami.