Nissan Sunny czy to 1,4 czy 1,6,będzie pracował przyzwoicie na lpg. (tak samo jak Golf II).Silniki benzynowe Nissana z tamtych lat,cechują się trwałością . Oczywiście przy tej okazji należy wspomniec,że mają one łańcuszki rozrządu a nie paski więc nie występuje możliwośc ich zerwania,co przy zastosowaniu pasków kończy się zazwyczaj poważnym uszkodzeniem silnika i często remontem kapitalnym... Tak więc w Sunny takiego strachu nie ma..!
Oczywiście Sunny mają też wady. Największą z nich jest rdza,dlatego trzeba dokładnie oglądac interesujący nas samochód i to od każdej strony (nawet od spodu).
Poza tym praca silnika (i to się tyczy wszystkich marek) pracującego na gazie ,jest w znacznym stopniu uzależniona od jego stopnia zużycia oraz od jakości i poprawności montażu instalacji lpg.
Odradzam zakup auta z instalacją starszą niż ok.5 lat.
Paradoksalnie,to po tym czasie silnik może byc ok ale sama instalacja będzie musiała przejśc powoli mały remoncik.
Oczywiście są od tej zasady wyjątki,bo np: znajdziemy egzemplarz auta o który włściciel z upodobaniem dbał,chuchał i dmuchał na niego... więc wtedy można się zastanawiac.
I na koniec kolego... Najpierw wsiądz do danego modelu i się przejedz nim...Nie chodzi mi tutaj o jazdę próbną którą robi się przed kupnem ale o to czy wogóle prowadzenie dane modelu auta Tobie "leży".
Z doświadczenia własnego wiem,że jedne auta mi leżą ,a innymi po prostu nie lubię jezdzic i tyle. Po co więc masz się męczyc..?
pozdro
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.