Ford Eskort-problem za samoregulatorem sprzęgła

01 Lis 2009, 10:33

Witam wszystkich.Mam problem.Wczoraj zmieniałem skrzynie biegów e eskorcie bo mi się wysypała i po tym jak już ją założyłem to na koniec podpinam do skrzyni linkę sprzęgła wciskam pedał i nic,samoregulator nie działa.Dlaczego?Skoro do tej pory było wszystko ok?Z tond moje pytanie:czy wie ktoś jaką inną linkę sprzęgła można by zastosować ale w ten sposób żeby można było ją regulować przy skrzyni biegów.Na pewno ktoś robił już tego typu przeróbkę.Pomóżcie!
Mam jeszcze drugie pytanie:bo wymieniłem przy okazji tarczę sprzęgłową i ślizga choć jest grubsza od tej mojej starej.podłożyłem linkę sprzęgła na lince przy skrzyni biegów i tak ustawiłem sprzęgło że biegi trochę ciężko wchodzą a i tak sprzęgło ślizga,czy to może być wina docisku?Bo docisk nie był w złym stanie.

[ Dodano: Nie Lis 01, 2009 17:57 ]
No nie wieżę że nikt nie jeżdzi fordem. :sad: :sad: :sad:
Artur864

• 14 Lis 2009, 20:55

Podejrzewam że nie założyłeś łożyska oporowego i dlatego wydłużyła ci się linka.
    irekman66
    Nowicjusz

Miejscowość: Strzelno

15 Lis 2009, 00:44

Słuchaj kolego aż taki głupi nie jestem,już 5 lat robię z samochodami,swoimi oczywiście.Znam się na tym w stopniu dostatecznym dla użytkownika.Po prostu sam się uczę na swoich autach a forda mam pierwszy raz.Dziś rozebrałem cały pedał sprzęgła zobaczyłem na jakiej zasadzie wogóle on pracuje,poskładałem spowrotem założyłem linkę normalnie i jest wszystko ok,po prostu coś musiało sięzablokować albo coś,no póki co jest dobrze,zobaczymy jak dłógo.Sprzęgło łapie dosyć dobrze i nie ślizga.Po prostu czasem wystarczy tylko rozebrać poskładać spowrotem i będzie oki.Ale dzięki za dobre chęci kolego.A swoją drogą bez łożyska oporowego nie ma szans żeby jeździć.Pozdrawiam.
    Artur864

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 najczęstszych usterek zimowych
      Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...