REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
może i 5 minut ale znaleźć usterkę to trwało. Jakoś trzeba to ugryźć żeby wilk był syty i owca cała. Ale ja bym nie ściemniał tylko powiedział że nie wydajna masa była że trzeba było zrobić dodatkową ale sporo czasu Ci zajęło odnalezienie problemu. Niestety elektryczna robota trwa dla przykładu Ci powiem kiedyś miałem omege zmieniali mi silnik znajomi garażowi mechanicy wszystko było ok ale wkręcała się tylko do 4.5 tys i wybijało na kompie cały czas sondę i czujnik położenia wałka ( stała już u elektryka) zmienił czujnik i sondę i nadal to samo, stała u niego 3 dni kiedy w końcu odkrył że jakieś kostki były zamienione (były tego samego koloru i pasowały do siebie) też taka pierdoła a zabuliłem chyba coś koło 800 złbonifacy napisał(a):Minut pięć roboty , ale jak się rozliczyć za robotę
A mówiłem mu przy pierwszej awarii - sprzedaj tak jak stoi , zezłomuj jak kupca nie będzie .Stare to to więc nie będzie nadmiernej straty. To nie będziem naprawiać.Kasa poszła na wymianę motoru w pi..u. Głupich nie sieją , sami się rozsiewają , tak jak chwasty. Nie słuchali dobrej rady to teraz spijają goryczKao napisał(a):że klient ma do niego cierpliwość.
bonifacy napisał(a):Gaz niestety (bez cenzury) d..a.Spalony sterownik gazu. Dokładnie to stopione piny grzebienia na masach , wewnątrz upalone nóżki złącza i zwęglona płytka w tych miejscach
To zrobiłem w pierwszej kolejności łącznie z rozebraniem i zajrzeniem do środka . Wszystko tutaj było ok.MotoAlbercik napisał(a):Tak ogólnie, to ja bym proponował ci ( jeśli mogę ), żebyś zerknął na sterownik silnika - też może mieć nadpalone jakieś elementy
Nie grzebałem tutaj a decyzją była szybka i skuteczna - nowa miedziana plecionka od minusowej klemy aku do solidnego elementu karoserii.MotoAlbercik napisał(a):Miejsce przykręcenia masy z aku do karoserii zapewne już posprawdzałeś?
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Nie do końca jest hepiMotoAlbercik napisał(a):No ale koło to lepsza opcja