Ford Fiesta 1.0 Jaka Instalacja

10 Sie 2018, 09:12

Witam,

Robię całkiem spore przebiegi w trybie mieszanym, mając na uwadze możliwość wrzucenia raty leasingowej za instalację w koszty wyjdzie mi praktycznie oszczędność już od pierwszego dnia. Dlatego pomysł aby Fiestę w instalację doposażyć.

Pytanie gdzie szukać specjalisty ?
qba1500
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Fiesta
Silnik: 1.0 100HP
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

13 Sie 2018, 21:24

Napisz jeszcze co to za model fiesty?
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2002

20 Sie 2018, 14:31

qba1500 napisał(a):Pytanie gdzie szukać specjalisty ?
Najlepiej w swojej okolicy tak żebyś nie miał do niego więcej jak około 50km. Przy większych odległościach przeglądy są męczące jak się dużo jeździ a z tego co piszesz tak jest.

Odwiedź dwa, trzy takie warsztaty i poproś o propozycję komponentów instalacji do tego silnika później wrzuć na forum to zobaczymy i podpowiemy bo może warto będzie coś zmienić :) ogólnie popytaj w okolicy i znajdź polecanego gazownika. Jak będzie miał kolejki to czasem warto poczekać żeby później mieć spokój.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Sie 2018, 17:27

Prawdopodobnie piszesz o silniku r3 100km na bezpośrednim wtrysku paliwa. Jest to bardzo trudny silnik do założenia instalacji LPG, jak chcesz jeździć na gazie to proponował bym inny silnik.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

31 Sie 2018, 10:17

qba1500 napisał(a):Pytanie gdzie szukać specjalisty ?

Zobacz tutaj; http://www.lpg-brc.pl/index.php/siec-serwisow?name=mazowieckie1Może znajdziesz kogoś sprawdzonego, kto Ci się spodoba.
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto

04 Wrz 2018, 18:25

Z tego co się orientuję producenci w tak małych silnikach mają problem z instalacją LPG na bezpośrednim wtrysku, dlatego podsyłanie listy warsztatów brc jest mało pomocne..
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowa Toyota RAV4 i zmodernizowany mini van Verso
    W dniach 9-10 podczas marcowej premiery, Toyota zaprezentuje w swoich polskich salonach dwie nowości. Model RAV4 czwartej generacji jest jednym z najbardziej oczekiwanych debiutów motoryzacyjnych na polskim rynku. ...

08 Wrz 2018, 17:41

Dlaczego mają problem? Sądzę, że dobry gazownik i żadnego problemu by nie było...
Pyreks
Początkujący

09 Wrz 2018, 18:35

Pyreks napisał(a):Sądzę, że dobry gazownik i żadnego problemu by nie było...

To że ty sądzisz to niczego nie zmienia, po prostu twoja wiedza na ten temat nie jest wystarczająca. Nowe silniki 3 cylindrowe mają wysokie normy spalin przez co są bardzo skomplikowane przez co na tą chwile stwarzają problemy producenta instalacji LPG. https://kme.eu/news,news,141.html
cytat ze strony producenta z którymi silnikami na bezpośrednim wtrysku mają problem "Wszystkie silniki 3 cylindrowe"
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Wrz 2018, 18:58

Kolego, to że sprawiają problem u jednego producenta, to nie znaczy, że sprawiają też problem u innego producenta. Nie ma czym tutaj się chlubić, jeśli są uciążliwe...
Pyreks
Początkujący

24 Wrz 2018, 20:24

Pyreks napisał(a):Kolego, to że sprawiają problem u jednego producenta, to nie znaczy, że sprawiają też problem u innego producenta

Masz doświadczenie konkretnie z tym silnikiem na instalacji gazowej? czy piszesz tylko to co może być prawdopodobne.. ?
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Wrz 2018, 18:02

Z instalacją jak najbardziej mam doświadczenie. Co więcej mogę o niej wyrazić pozytywną opinię i potwierdzić żywotność. Fiesty nie miałem haha. A Ty może masz? Jeździsz?
Pyreks
Początkujący

25 Wrz 2018, 18:32

Pyreks napisał(a): Fiesty nie miałem

Czyli nie masz pojęcia czy instalacja działa w tym silniku.. zastanawiam mnie tylko dlaczego tak chwalisz instalację jeżdżąc zupełnie innym autem? ja osobiście nie miałem do czynienia ale słyszałem że jest z nimi problem chodzi o szarpanie w konkretnych partiach obrotów. Uważam że po to jest forum aby pisać prawdę a nie udawać że nie ma problemu.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Paź 2018, 12:47

djkranc napisał(a):Uważam że po to jest forum aby pisać prawdę a nie udawać że nie ma problemu.

Też tak uważam. Jak zauważyłeś ja chwalę instalację z którą mam styczność, a nie auto.. A to jest różnica. Odnoszę się do instalacji... Natomiast Ty coś tam słyszałeś, ale nie jeździłeś. A ploty mogą być różne, na pewno o tym wiesz....
Pyreks
Początkujący

07 Paź 2018, 19:37

Pyreks napisał(a):Odnoszę się do instalacji...

Podsumujmy "chwalisz" instalację do pośredniego wtrysku a rozmawiamy o bezpośrednim wtrysku benzyny i uważasz że wszystko jest w porządku?
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

13 Paź 2018, 09:17

Raczej powiedziałbym, że jestem zadowolony z brc, wiem że instalacje mają żywotne o ile się o nie dba i spokojnie można je montować.
Ponownie:
Natomiast Ty coś tam słyszałeś, ale nie jeździłeś. A ploty mogą być różne, na pewno o tym wiesz....
Pyreks
Początkujący