Ford Fiesta 1.3 2002r. czy warto zakładać instalację gazową?

10 Kwi 2012, 09:21

Witam.

Wiem, że to może nie jest dobre miejsce na taki temat, ale w "instalacjach gazowych" nikt nie udzielił mi odpowiedzi, próbuje więc tutaj.

Mam mały dylemacik i chciałbym się doradzić. Mianowicie mam Forda Fiesta 1.3 z roku 2002 i chciałbym do niego założyć instalację gazową. Problem w tym że podobno ford od 2000 r wprowadził w celu lepszego uszczelnienia porcelanowe końcówki na zaworach, które się wypalają przez wyższą temp.pracy gazu i po ok.20tys trzeba robić remont głowicy. Chciałem zapytać czy to prawda i czy może ktoś ma forda po 2000r. w gazie którym zrobił już parę tysiaków?
Goldi
Nowicjusz

Miejscowość: Miedary
Auto: Opel Astra II 2.0DI 16v 82KM

10 Kwi 2012, 23:41

Rozwiązaniem problemu może być instalacja gazowa z lubryfikatorem, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i jedynie moja wypowiedź może być dla ciebie wskazówką. Może ktoś się wypowie orientujący się w instalacjach gazowych?

Lubryfikatory to płyny o specjalnie dobranym składzie, które mają za zadanie chronić zawory i ich gniazda przed wypalaniem.
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...