Ford fiesta 1998 sztywny hamulec pomocy

14 Mar 2024, 16:16

Witam. Mam problem z autem po dziadku, Ford fiesta rocznik 98. Auto gdy nie jest odpalone ma sztywny pedał hamulca, a po odpaleniu silnika działa płynnie, ale Podczas jazdy mam problem z hamulcem, ponieważ gdy mocniej i dłużej wciskam ten pedał nagle robi się sztywny tak jak by samochód był nie odpalony i świeci się kontrolka akumulatora, jak by faktycznie był zgaszony i nie było ładowania, wtedy muszę szybko go zgasić i odpalić i wszystko wraca do normy aż do czasu.
Płyn hamulcowy jest w porządku.

Dodam dodatkowo, że mam prawo jazdy pierwszy tydzień a autem tym dopiero zacząłem jeździć, więc może nie umiem się nim posługiwać. Tak czy siak proszę o jakąś pomoc czy to może być jakaś usterka mechaniczna czy to moja wina. Pozdrawiam.
Pablobajka
Obserwowany

15 Mar 2024, 21:24

Wymień płyn hamulcowy w układzie to raz, a dwa to sprawdź ładowanie być może jest też jakiś problem z alternatorem i wymaga on regeneracji.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...