Ford Fiesta, 2001 r., 1,4 TDI czy lepjej coś innego?

11 Paź 2010, 12:48

witam,

Od jakiegoś czasu szukam samochodu, następcy wysłużonego cieniola z silnikiem 700.

Ostatnio w oko wpadł mi ford fiesta z 2001 r., silnik 1,4 TDI. Egzemplarz, który oglądałem wygląda na zadbany, brak śladów korozji, papiery w porządku. Cena 13 800 PLN.

Czy któryś z użytkowników miał do czyneinia z tym samochodem? Jak się sprawuje podczas jego eksploatacji? Dodam, ze samochód przeznaczony będzie głównie na jazdę do pracy (w 2 str to prawie 50 km) i na typowe poruszanie się po mieście tj. zakupy, wypad do znajomych itp.

Rozważam również zakup forda fokusa, hondę civic, nissana almerę oraz fiata stilo, jednak jak na razie żaden z egzemplarzy, które widziałem nie zrobił na mnie wrażenia.

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc!
Pagan
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dane na temat BMW X7 - poznaj najważniejsze informacje
    BMW to marka, która zasłynęła przede wszystkim z uwagi na swoje sportowe limuzyny oraz klasyczne sedany. Pojazdy te szybko zostały okrzyknięte mianem doskonałych i niezwodnych w każdym calu. Obecnie jednak BMW zdecydowało ...
    Lexus LC Yellow Edition
    W połowie 2018 roku Lexus wprowadził do europejskiej oferty model LC w wersji Yellow Edition. Nadwozie samochodu pomalowano jaskrawym, żółtym lakierem Vibrant Flare Yellow. Ta sama kolorystyka zagościła również ...