FORD FIESTA czy CITROEN C-ELYSEE? (z salonu)

17 Maj 2014, 19:40

Dzień dobry,

Jestem na etapie kupna samochodu W dniu dzisiejszym byłem w salonach. Mój wybór padł na samochody jak w temacie, czyli FORD FIESTA lub CITROEN CELYSEE.

Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.. Oba samochody są w podobnym wariancie cenowym.

Celysee- 1,6 , 115 KM , z instalacją LPG lub bez.
Ford Fiesta 1,4 , 90 KM

Samochód będzie służyć do jazdy do pracy (50 km dziennie w warunkach poza miejskich) oraz oczywiście wszelkie inne wyjazdy.
Dzieci nie posiadam, narzeczoną tak. Dzieci w najbliższym czasie nie planujemy.
Co polecacie..?

Intuicja mówi mi "ford fiesta wystarczy", natomiast serce mówi "chce wieksze autko.."

Pozdrawiam,
RC
rad1988
Nowicjusz

Auto: nie mam

17 Maj 2014, 21:15

I dobrze Ci mówi lepiej większe. Zobacz ofertę Chevroleta dobre auta za rozsądną cenę do tego stare sprawdzone i tanie w obsłudze silniki.

Chevy tez ma fabryczne instalacje lpg, ale sprawa jest srednio opłacalna bo i tak te instalacje robi podwykonawca a ASO na tym zarabia.
Będziesz miał to samo za połowe ceny jak lpg założysz we własnym zakresie.
Małe pojemności są średnio opłacalne przy gazowaniu.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Maj 2014, 22:01

Z tych dwóch Fiesta, Citroen to budżetówka nic więcej. A jak inne wchodzą w grę to proponuje Punto 1.4 :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Maj 2014, 10:49

Dziękuję za odpowiedzi.. szkoda że różne :)

Pytanie - czy budżetówka oznacza "byle jak"?
rad1988
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Badaj auto i przeprowadzaj regularne badania techniczne
    Sprawność techniczna pojazdu jest kluczowym elementem bezpieczeństwa ruchu drogowego. Najczęściej stwierdzane przez policję usterki w pojazdach, które uczestniczyły w wypadkach drogowych, to braki w oświetleniu (54%), ...
    Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
    Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...