Ford Fiesta - krzywe koło

19 Sty 2009, 19:01

Witama,w mojej fiescie kladzie sie troche prawe przednie kolo.Dolem ucieka troche na zewnatrz.Mechanik wspominal mi cos o uszkodzonej podluznicy,ze niby jest do naciagniecia,co kolwiek to znaczy.Czy te kolo to moze byc efekt tej podluznicy?Odrazu mowie ze zbieznosc byla robiona i wachacze sa oba wymienione z tym ze ten wlasnie prawy to wymianial poprzedni wlasciciel i do konca nie wiem co tam wsadzil.
szejk
Nowicjusz

• 19 Sty 2009, 20:18

czy to auto bylo rozbite?jedz na stacje kontroli poj i niech sprawdzą tulejki wahacza.wymieniaj na dobrej jakości bo po tanich tak się dzieje.przed zbieżnością niech sprawdzą kąt pochylenia koła.
    shrek19791016
    Początkujący

19 Sty 2009, 20:41

Troche się kładzie :?: Zbierzność była zrobiona :shock: A sprawdzał ktoś podstawowe parametry zawieszenia ? - kąt pochylenia koła , kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy , równoległość osi itp....... Masz te dane ?
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

19 Sty 2009, 21:02

Czy bylo bite yego nie wiem.Mam je krotko.Wlasnie jak do mechanika pojechalem to mi tylko o podluznicy cos mowil,ze na ramie trzeba prostowac.Ale wlasnie nikt mi nie sprawdzil tego co piszecie.Ile wezma mi za sprawdzenie tych rzeczy o ktorych pisze bonifacy na stacji kontroli?
    szejk
    Nowicjusz

19 Sty 2009, 21:15

za samo sprawdzenie miedzy 50 a 100.w w/w aucie mozna regulowac tylko zbieżnośc a jesli nie mieści się w parametrach to prostowanie na ramie.
    shrek19791016
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Skoda Superb z wyposażeniem Laurin & Klement
      Skoda Superb z najbardziej luksusowym i prestiżowym pakietem wyposażenia - Laurin & Klement, na polskim rynku pojawił się w październiku ubiegłego roku. Teraz pakiet dostępny jest z nowym silnikiem. Do dotychczas oferowanych ...