Ford fiesta MK3 Zapala tylko na kable, problem z drzwiami...

03 Kwi 2013, 14:00

Witam. Wczoraj kupiłem Fiestę 1.1 rocznik 1991. Sprzedawca twierdził, że samochód stoi od trzech tygodni i musi zapalić go od kabli. Od kabli zapala bez problemu. Akumulator był ładowany przez całą noc, jednak po przekręceniu kluczyka w stacyjce włączają się kontrolki , dmuchawy itd, coś "chodzi" przez kilka sekund i przestaje, ale przy próbie zapalenia nie dzieje się nic, nie chodzi nawet rozrusznik. Dodam, że próbowałem zapalić wczoraj na popych i nie było żadnego efektu. Nie miałem nigdy duzej styczności z samochodami i brałem pod uwagę złe podłączenie akumulatora, ale wtedy chyba nie działałaby żadna elektryka w samochodzie, mam rację? Dodatkowo świeci się na czerwono kontrolka oleju, wczoraj tego nie było, sprawdziłem poziom oleju i jest ok.

Z drzwiami jest taki problem, że od strony kierowcy nie da się przekręcić kluczyka (choć raz mi się udało), a od strony pasażera przy zamykaniu drzwi nie wchodzą w te zatrzaski i muszę się sporo się nakombinować przytrzymując drzwi i przekręcić kluczyk. Z tym jest róznie, czasem zamykają się, czasem nie... Jak wczoraj oglądałem auto to było ok.

Proszę o pomoc.
qtt
Nowicjusz

Auto: Ford fiesta MK3
  • 09 Kwi 2013, 23:33

podłóż (POPROSTU POŻYCZ)drugi akumulator ten pewnie padł na całego :ok:
    ibko
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 06 1987
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: mercedes
    Silnik: 2300
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1985

12 Kwi 2013, 19:31

Zgadzam sie,tutaj przyczyna jest dosyć banalna,ponieważ padł Ci akumlator i dlatego nie odpala i występuje taki problem. Podłącz inny i zobaczysz,ze wszystko wróci do normy,akurat w tej kwestii mogę pomóc,posiadamy w sprzedaży również akumlatory.
    MotoAutko
    Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
    Auto: Seat Leon 1.6
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
      Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...