Ford fiesta Mk7 2009r 1.25 benzyna Głośniki

07 Kwi 2022, 22:22

Witam posiadam Forda fiestę z silnikiem 1.25 benzyna z roku 2009. Sprawa dotyczy się tego gdyż zamówiłem sobie głosniki i ku mojemu zdziwieniu i niewiedzy z tyłu nie ma glosników chciałbym je zamontować ale nie mam bladego pojęcia czy jest już poprowadzona wiązka czy jej tez nie ma i pytanie gdzie mogę szukać jakieś wiązki bądź czy wogule da rade zrobić tak że pociągnę nowa wiązkę od samego radia. Miał ktoś może taka sytuacje albo jest w stanie mi pomóc?
DamianEzz
Obserwowany

08 Kwi 2022, 08:52

Kabelków od głośników z tyłu musisz szukać tam, gdzie jest miejsce na głośniki. Najlepiej to wyjąc radio i sprawdzić na wtyczce, czy są wyprowadzone z radia te kabelki. Jak nie ma, to oczywiście można dołożyć, czyli wpiąć we wtyczkę oraz pociągnąć na tył do nowo zamontowanych głośników. Problem jest tylko jeden - jeżeli tych kabelków nie będzie we wtyczce, to będziesz musiał się nieźle nakombinować, żeby te kabelki do tej wtyczki włożyć. Jeżeli nigdy tego nie robiłeś, to lepiej poszukać kogoś, kto się zajmuje montażem audio. Z wtyczką chodzi o to, że jest problem z konektorkami - o ile w tych miejscach wogóle będą konektorki, tylko bez kabelków, to będziesz miał problem z ich wyjęciem bez zniszczenia. Jeżeli konektorków nie będzie i będą puste miejsca, to musisz takich konektorków poszukać w sklepie elektronicznym albo na necie.
Ale miejmy nadzieję, że kabelki jednak będą :) Zazwyczaj są.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000