Ford Fiesta

09 Lis 2010, 22:16

Witam

Posiadam Forda Fiestę z 2003 roku. Dziś wieczorem przestawiałem sobie zegar cyfrowy w samochodzie, bo jeszcze widniał na nim stary czas. Kręcąc tymi dwoma pokrętłami do ustawiania czasu coś musiałem zrobić nie tak, ponieważ wyzerował mi się drogomierz - zamiast stanu licznika są jedynie kreski. Prędkościomierz też nie działa. Przejechałem się autem, ponieważ chciałem zagrzać silnik po wymianie płynu w chłodnicy i zauważyłem, że prędkościomierz ani drgnie. Nawet jakbym przypadkowo wyzerował drogomierz to przecież licznik prędkosci powinien działać. Próbowałem kręcić tymi dwoma pokrętłami przy zegarze sądząc, że się coś zablokowało, ale bez rezultatu. Nie mam pojęcia skąd ta awaria. Musiałem coś przypadkowo wyłączyć. Byłbym wdzięczny za jakieś sugestię, co może być przyczyną tej dziwnej awarii.

Z góry dzięki za rady.
merthin
Nowicjusz

Miejscowość: z Google

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

King of Europe Drift 2012 Poznań / relacja
    W dniach 20 – 22 kwietnia na najbardziej prestiżowym obiekcie wyścigowym w Polsce, czyli na torze "Poznań" odbyła się jedna z najważniejszych imprez driftingowych w całej Europie, a więc inauguracyjna runda King of ...
    Volkswagen Golf GTI - produkcja seryjna
    Legenda powraca: seryjny, Golf GTI opuścił linię montażową fabryki Volkswagena w Wolfsburgu. Premierowe auto to pięciodrzwiowy GTI z pakietem Performance w kolorze czerwonym Tornado ze sportowymi fotelami w klasyczną kratę ...