Ford Fiesta z 2008 roku - czy warto kupić?

13 Maj 2019, 20:34

Hejka, jest to mój pierwszy post na tej stronie i jeżeli dodałem go w nieodpowiedniej kategorii to proszę o przeniesienie.
Do rzeczy,
Mój wujek sprzedaje Forda Fiestę z 2008 roku. Silnik ma 1.4 pojemności, bardzo fajne wyposażenie (klima itp.). Generalnie autko jest zadbane, miałem okazję je prowadzić. Pali za pierwszym razem, bardzo dobrze się prowadzi, sprzęgło działa idealnie. Jak na wiek auta, silnik chodzi jak nowy. Jedyną rzeczą, której się boje jest przebieg - 180 tysięcy km. Dodam, że będzie to moje pierwsze auto i dlatego chciałbym zasięgnąć opinii. Warto, czy nie warto? Co uważacie?
MatheoMONSTER
Obserwowany

16 Maj 2019, 12:23

Jak znasz samochód i jest w dobrym stanie to myślę że warto, może Wujek Ci jeszcze trochę zejdzie z ceny :)
Jeżeli chodzi o przebieg to nie zawsze jest on wyznacznikiem stanu auta bo tu dużo zależy do tego jak ktoś o nie dba, czy jeździ więcej w ruchu miejskim czy też w trasie itd.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak przygotować się Rajdu Dakar na 130 procent!
    Rajd Dakar to jedno z największych wyzwań dla sportowców. Blisko dwa tygodnie i dziewięć tysięcy km walki w nieznanym terenie, w piekielnym upale i twardej rajdówce, w której trzeba podejmować dziesiątki ...