Ford Focuc C-max - pęknięcie przedniej szyby

12 Lip 2013, 04:28

Witam,

ostatnio zauważyłem, że na przedniej szybie jest małe, może 1 cm pęknięcie najprawdopodobniej od uderzenie małego kamienia lub innego podobnego przedmiotu.

Nigdy wcześniej nie miałem problemu z szybami, więc chciałem zapytać, czy orientujecie się może o ewentualnych możliwociach naprawy. Czy trzeba wymieniać całą przednią szybę (jeśli tak, to jaki może być tego koszt biorąc pod uwagę, że mam ogrzewanie przedniej szyby), czy też można inaczej naprawić samo pęknięcie?
laraloo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 09 06 2010

12 Lip 2013, 08:47

laraloo napisał(a):na przedniej szybie jest małe, może 1 cm pęknięcie

Najlepiej podjechać do warsztatu który zajmuje się wymiana i naprawą szyb w samochodach niech zerkną fachowym okiem. Wiem żeby uniknąć dalszego pękania zabezpieczają odpowiednio nawiercając i klejąc szybę, ale dobrze to zrobić jak najszybciej żeby uniknąć zabrudzenia pęknięcia.

PS. Kiedyś pękła mi szyba od kamienia na ok. 2cm podczas jazdy przykleiłem na nią taśmę żeby pęknięcie nie zostało zanieczyszczone i gość od klejenia szyb tak naprawił że nie było widać :) jak się mocno przyglądałem to miałem wrażenie jak by włos leżał na szybie w tym miejscu i nic więcej :ok:
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016