FORD Focus 1.0 EcoBoost Trend (2015) - przegląd koniecznie w ASO?

10 Lip 2018, 10:41

Witam.
Pierwszy przegląd robiłem w ASO po 20 tysiącach, bo chyba nawet trzeba jak samochód jest na gwarancji. Teraz już nie jest i zastanawiam się czy dopłacać i zrobić znowu w autoryzowanym serwisie czy po prostu na normalnym warsztacie? I co tak w ogóle przy przebiegu trochę ponad 40 tys. mam zlecić do obejrzenia? Wystarczy wymiana oleju?
kwas84
Obserwowany

10 Lip 2018, 10:50

Jeżeli nie masz już gwarancji to nic nie stoi ci na przeszkodzie żeby tego dokonać w innym warsztacie. Tak naprawdę w tej chwili nawet nowy samochód na gwarancji możesz serwisować poza ASO oczywiście żeby utrzymać gwarancje przegląd taki musi wtedy spełnić odpowiednie procedury określone przez producenta, wykonanie wszystkich czynności podczas przeglądu z dokładnym opisem, a także dotrzymywanie harmonogramu przeglądów okresowych.

Jeżeli z samochodem jest wszystko ok to sprawdź w książce serwisowej co powinno się zrobić przy przebiegu 40tyś. będziesz wiedział co należy sprawdzić, wymienić itd.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Lip 2018, 11:22

Hmm. Przeglądnąłem książeczkę serwisową i nie ma tam takiej informacji, a byłoby to w sumie spoko.
kwas84
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid AWD-i - średniej wielkości SUV
    Toyota RAV4 jest średniej wielkości SUV-em, zbudowanym na większej od GA-C platformie GA-K. Hybrydowy napęd na 4 koła z silnikiem 2,5 l dostarcza 222 KM mocy i rozpędza auto do setki w 8,1 s. Według pomiaru WLTP RAV4 w tej ...
    Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...